En només dos mesos una vintena de persones s'interessen pel projecte +60

L'Àrea d'Ocupació de DinàmiG impulsarà aquest 2018 el programa dirigit a les persones de 60 o més anys amb dificultats a l'hora de jubilar-se | Els 4 Speed Dating que s'han organitzat fins ara han suposat 29 noves contractacions

El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, ha explicat els resultats de l’inici del programa +60.
El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, ha explicat els resultats de l’inici del programa +60. | @olotuit.
Redacció
23 de gener del 2018
Actualitzat a les 8:59h
L’octubre de 2016, l’Àrea d’Ocupació de l’Ajuntament d’Olot va organitzar la primera jornada d’Ocupació en Xarxa. La iniciativa tenia un doble objectiu: d’una banda, posar en valor les competències de les persones que es presentaven a un procés de selecció i, de l’altra, donar a conèixer que diferents empreses d’Olot i la Garrotxa necessiten perfils professionals qualificats per cobrir diferents llocs de treball.
 
Els bons resultats de la primera jornada van suposar l’organització de Speed Datings –contactes curts entre empreses i candidats– dedicats a altres sectors que es trobaven amb dificultats a l’hora de trobar personal: l’hostaleria, les activitats turístiques i els supermercats. Amb els 4 Speed Datings celebrats, hi ha participat 41 empreses, 149 candidats i s’han fet 29 noves contractacions. “És una bona iniciativa perquè dóna bons resultats” ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda. Vayreda ha afegit que “aquest any ja s’està treballant per posar en marxa una nova jornada per donar resposta a nous sectors per cobrir noves ofertes laborals: com una segona edició per als supermercats o bé una dedicada al sector del plàstic”.   
 
Una altra de les iniciatives que vol potenciar l’Àrea d’Ocupació és la dirigida als majors de 60 anys. Amb aquest objectiu, a finals de l’any passat es va impulsar el projecte +60 per assessorar les persones de 60 anys o més i que es troben amb dificultats a l’hora de poder-se jubilar. Des de l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG es realitza un estudi personalitzat a cada cas que consisteix en un informe de la situació actual de la persona i les possibilitats de poder accedir a la jubilació. En cas que es trobi amb carències de cotització, es quantificaran per tal que la persona conegui les opcions que té i pugui resoldre la seva situació de la millor manera possible
 
En només dos mesos una vintena de persones ja s’han dirigit al Mas Les Mates per sol·licitar informació. Majoritàriament tenen entre 60 i 62 anys, amb una mitjana de 21 anys cotitzats i amb cobertura del subsidi per a majors de 50/52 anys. Pel que fa al sexe, en parts iguals homes i dones.
 
El programa +60 s’adreça als majors de 60 anys, empadronats a Olot, que es troben en situació d’atur, i que, tot i que han treballat durant molts anys, no saben quines opcions tenen de cara a la jubilació. Les persones interessades s’han d’inscriure a DinàmiG (carrer Tomàs de Lorenzana 15 d’Olot) i junt amb la sol·licitud han d’aportar la documentació següent: fotocòpia del DNI/NIE, vida laboral actualitzada, full d’inscripció a l’Oficina de Treball de la Garrotxa com a demandant d’ocupació i certificat d’empadronament a Olot.
 
Actualment a Olot hi ha 253 persones de 60 anys o més que es troben en situació d’atur, i l’objectiu de l’Ajuntament d’Olot amb aquest projecte és poder assessorar a les persones que es trobin en aquesta situació i ho necessitin sobre les possibilitats que tenen d’accedir a la jubilació.
 
Pel que fa al mercat de treball, Olot ha tancat el 2017 amb 1.449 persones a l’atur, un 10,28% menys que l’any 2016. La taxa d’atur es situa al 8,46%, el nivell més baix des de l’agost de 2008 (estava al 8,11%). Pel que fa a la comarca de la Garrotxa l’any 2017 ha acabat amb 2118 persones a l’atur, un 10,82% menys que un any enrere i la taxa es situa al 7,76%. Pel que fa a l’afiliació de la Seguretat Social, a Olot el mes de novembre de 2017 (últimes dades disponibles) hi havia 11.811 persones afiliades a Olot, 291 més que un any enrere.
Arxivat a