Ple d'Olot

El regidor de la CUP, Lluís Rubió, s'acomiada del plenari d'Olot

Per a dedicar més temps a la família, ara que aviat tindrà, amb la seva companya, bessonada | Ple de tràmit, en que les dues úniques mocions a debatre –una de la CUP i l'altra del PSC– s'han retirat

Lluís Rubió ha llegit un emotiu i alhora combatiu text en el seu adéu al ple municipal. | Martí Albesa.
per Xavier Borràs, Olot | 19 de gener de 2018 a les 00:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En un dels plens de l'Ajuntament d'Olot més ràpids i fins i tot ensopits dels darrers temps, de tot just només dues hores i vint minuts –amb molt pocs temes a tractar i les dues úniques mocions a debatre (una de la CUP i l'altra del PSC), que s'han retirat per a una altra ocasió–, l'única novetat, fins i tot emotiva, ha estat el comiat que ha fet al final de l'assemblea municipal el regidor de la CUP, Lluís Rubió, que deixa, després de quasi tres anys, aquesta responsabilitat política –i la de conseller comarcal– per motius personals i familiars, especialment pel fet que ben aviat, serà pare –junt amb la seva companya i futura mare Laia, que ha assistit al plenari– d'una bessonada.

Rubió, nat a Olot el 1984, és tècnic de joventut i educació, i es va iniciar ben jove a l'acció política a Maulets i, més endavant, a la CUP d'Olot, on continuarà militant. El fins ara regidor serà substituït pel professor de llengua catalana i literatura i secretari d'Estelada 2014, Raül Massanella (també al Consell Comarcal). Al final del ple ha llegit un sentit text que ha rebut el caliu de la resta de portaveus, tal com podeu sentit aquí sota:
Mocions retirades


Precisament, la moció que havia presentat la CUP per fer una prova pilot de recollida de residus porta a porta al Nucli Antic ha estat retirada, tal com ha anunciat la regidora Mireia Tresserras, ja que s'està a l'espera d'un informe de SIGMA d'unes proves semblants que s'estan fent en quatre nuclis de població a la Garrotxa.

La mateixa sort ha tingut la moció que havia presentat Jaume Mir en nom del PSC perquè s'aprovés de demanar a la Generalitat de Catalunya de reobrir la residència d'estudiants a la Torre Malagrida, que va ser clausurada pel Govern en acabar el curs 2010-2011 amb l'argument que no era rendible.

 

Jaume Mir ha retirat la moció per restituir la residència d'estudiants a la Torre Malagrida. Foto: Martí Albesa.


Durant el debat, el regidor de Cultura, Pep Berga, ha aclarit que –tot i que té molt sentit que Olot disposi d'una residència d'estudiants–, actualment, els serveis que s'hi ofereixen (alberg, caps de setmana del programa "Vacances amb família" i escolars del Camp d'Aprenentatge de la Garrotxa) no deixen cap espai lliure per a encabir-hi el projecte. També, el batlle, Josep Maria Corominas, ha informat de diverses gestions fetes amb el món empresarial i amb la Universitat de Vic, que podrien fruitar més endavant. Anna Descalç, per la CUP, ha suggerit que potser l'Hospital Vell podria ser un indret adient. Finalment, el PSC ha retirat la moció amb el benentès que el ple es compromet a estudiar i treballar per a una solució al més aviat possible.

El batlle, al principi del plenari, ha donat compte, entre d'altres informacions menors, que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha fallat contra sengles acords de la Junta de Govern Local de 2013 relatius a la llicència d'obres per a la rehabilitació i ampliació de la Canova Petita. Corominas ha aclarit que estan estudiant si faran el pertinent recurs de cassació.
 

Estanis Vayreda, Josep Maria Corominas i Pep Berga durant el ple d'avui. Foto: Martí Albesa.


Columbaris per a tothom

També ha donat compte de l'acord relatiu a la modificació del reglament del cementiri en el sentit que es podran cedir els columbaris Xiprer –on posar les cendres dels finats– en qualsevol moment, sempre que n'hi hagi de disponibles. El batlle ha informat que actualment hi ha vora 7.000 sepultures al cementiri municipal, 800 de lliures, i uns 170 columbaris, 56 de lliures, per bé que se'n faran 108 més. El regidor de la CUP, Lluís Rubió, ha apostat per remunicipalitzar aquest servei, encara que tenint en compte que la concessió no acaba fins l'any 2049, "tenim temps de pensar-hi abans e morir-nos", amb què ha arrencat unes quantes rialles entre els regidors i el públic present.

 

Participació