El Festival MOT a Olot es trasllada al Torín per afrontar l’augment de públic

A Girona, el ver-MOT continua acostant la literatura als barris i el 2018 tindrà lloc als jardins de Fora Muralla | Luisgé Martín, Bel Olid, Miquel de Palol, Andrés Barba, Care Santos i Andreï Makine, entre els nous autors confirmats enguany

La directora del Festival MOT, Carme Simon.
La directora del Festival MOT, Carme Simon. | @FestivalMOT.
Redacció
18 de gener del 2018
Actualitzat el 21 de gener a les 9:58h
Els canvis de seu del Festival MOT a Olot i del ver-MOT a Girona són dues de les principals novetats que el MOT 2018 avança en aquest inici d’any. A més, el festival desvela nous noms confirmats de l’escena catalana i internacional, com ara Luisgé Martín, Bel Olid, Miquel de Palol, Andrés Barba, Care Santos i Andreï Makine, que se sumen als ja anunciats Erri de Luca, Pep Coll, Belén Gopegui, Ngugi wa Thiongo i Edurne Portela, entre d’altres.

El MOT a Olot, de la Carbonera al Torín

El MOT 2018 arribarà a Olot el 22 de març amb una novetat fonamental: el trasllat de la seu principal de la Carbonera, que l’havia acollit els últims quatre anys, fins a la sala El Torín, al capdamunt del Firal. El ver-MOT, que tradicionalment s’havia fet a la plaça del Teatre, també s’enfilarà al puig del Roser, fins al bar Líquid. El motiu del canvi de seu ha estat la cerca de més aforament, ja que l’èxit de públic de les passades edicions del MOT a Olot va posar a prova els límits de capacitat de la sala La Carbonera.

Malgrat el canvi de seu, el MOT continuarà oferint les condicions de proximitat amb els autors que l’ha caracteritzat des del principi, gràcies a un nou disseny de l’espai interior de la sala. El ver-MOT, que es feia a la plaça del Teatre, davant de La Carbonera, buscarà el 2018 aixopluc al bar Líquid, a sobre d’El Torín, gràcies a la complicitat de l’establiment, que busca ampliar la seva oferta d’activitats més enllà de l’oci nocturn.
 
Per la seva banda, el MOT Girona, que obrirà el festival el 15 de març, canviarà d’ubicació només pel que fa al ver-MOT, la taula rodona d’autors que conversen tot fent el vermut el dissabte a les 12 del migdia. El ver-MOT, que els últims anys ha anat visitant diferents barris de la ciutat per acostar-hi la literatura, tindrà lloc el 2018 als jardins de Fora Muralla, al barri de les Pedreres, després d’haver visitat la plaça de Sant Narcís, el 2017, i el carrer de l’Albereda, al nucli antic, en edicions anteriors. La resta d’activitats es continuaran fent a la Biblioteca Carles Rahola.
 

Nous autors

Pel que fa a les noves confirmacions, s’han incorporat a l’elenc d’autors del MOT 2018 noms destacats de l’escena literària més pròxima, com ara Miquel de Palol, que acaba de publicar la novel·la Què! Estampes d’un dependent filòsof, i Bel Olid, que acompanyarà sobre l’escenari l’escriptor espanyol Luisgé Martín, l’última novel·la del qual és El amor del revés. D’altra banda, la catalana Care Santos compartirà escenari amb Andrés Barba, tots dos guardonats en l’últim any amb novel·les al voltant del mite de la bondat infantil: Media vida (premi Nadal 2017) i República luminosa (premi Herralde de novel·la 2017), respectivament. Un altre dels noms de l’àmbit internacional és Andreï Makine, autor rus exiliat a França des de 1987 i guardonat amb els premis Goncourt i Médicis per la novel·la El testamento francés. Finalment, el xilè Luis Sepúlveda, que va saltar a la  fama al nostre país amb la novel·la Un viejo que leía novelas de amor, formarà part, també, dels autors que participen al MOT 2018.

El MOT 2018 començarà en aquesta edició a Girona, del 15 al 17 de març, i la setmana següent es desplaçarà fins a Olot, on tindrà lloc del 22 al 24 de març. El comissari de la cinquena edició del MOT és el filòsof i periodista Josep Ramoneda, que ha triat el lema “Literatura encarnada” per bastir un festival al voltant de la literatura del compromís i la lluita.

 
Arxivat a