Es planyen de no haver pogut fer el pessebre a l'ermita de Sant Francesc

L'Agrupació de Pessebristes d'Olot i la Garrotxa ha fet un comunicat en què afirma que la parròquia de Sant Esteve, responsable del lloc, "no fa, ni deixa fer"

Redacció
17 de gener del 2018
Actualitzat a les 15:59h
Enguany no s'ha pogut muntar el pessebre al Montsacopa sembla que per un malentès.
Enguany no s'ha pogut muntar el pessebre al Montsacopa sembla que per un malentès. | Arxiu.
Sembla un malentès o una mala gestió per part dels responsables de l'Agrupació de Pessebristes d'Olot i la Garrotxa, que es planyen que per Nadal no van poder muntar el pessebre a l'ermita de Sant Francesc d'Assís –patró dels pessebristes–, al Montsacopa, com havien fet durant els darrers 25 anys. La raó? Segons l'Agrupació gairebé tota la responsabilitat recau en el nou rector de la parròquia de Sant Esteve –que pertany al Bisbat de Girona–, mossèn Pere Esteve. "Aquí es va acabar cap possibilitat de fer el muntatge –afirmen en el comunicat–. No volem entrar en temes puntuals, però el resum de tot plegat es que aquests nous regidors de l'ermita..., ni fan, ni deixen fer."

Segons els pessebristes, per bé que des de l'Ajuntament es van comprometre a tancar i a obrir diàriament i a tenir cura de la neteja dels serveis públics i del fort –de fet, durant el mes de novembre la Brigada Municipal ja va muntar el cadafal a l'ermita per fer-hi el pessebre–, no van saber esbrinar qui tenia les claus d'obertura del recinte, qui obria i tancava o quines eren les noves mesures i compliments.

En el comunicat –a banda d'un seguit de disquisicions sobre la fe, el Papa– l'Agrupació hi afirma que el fet que 128è pessebre popular a Sant Francesc no s’hagi pogut instal·lar al volcà Montsacopa no es pot imputar als pessebristes, perquè "tot estava preparat per fer el muntatge, en tot cas qui no va estar a l'altura han estat les autoritats religioses cristianes".

Finalment –i com una velada admonició–, afirmen que jan rebut propostes per fer el pessebre de 2018 en altres indrets. "Esperem –acaben– que les aigües, avui fora de mare, tornin a lloc." 

Tanmateix, segons un membre del consistori, que ha preferit restar en l'anonimat, tot plegat es resolia fàcilment demanant, si calia cada dia, la clau de l'ermita als nous estadants del restaurant del Montsacopa.






 
Arxivat a