Els Reis de la Creu Roja van repartir joguines a més d'un centenar d'infants

El lliurament es va fer en el marc de la campanya de la Joguina Educativa

Els Reis de la Creu Roja han aconseguit lliurar únicament joguines noves a la Garrotxa.
Els Reis de la Creu Roja han aconseguit lliurar únicament joguines noves a la Garrotxa. | Creu Roja Garrotxa.
Redacció
09 de gener del 2018
Actualitzat a les 10:58h
Els Reis d'Orinet de la Creu Roja de la Garrotxa van repartir més de tres-centes joguines noves a un centenar de criatures de la comarca. El lliurament es va fer en el marc de la campanya de la Joguina Educativa, un projecte que té un llarg recorregut i que en els últims anys ha modificat els objectius per aconseguir lliurar únicament joguines noves.

En aquest últim semestre de l’any molts del esforços de l’entitat han anat destinats a la captació de joguets nous. Un dels exemples clars va ser a l’estiu amb l’Heroi de la Felicitat, una iniciativa que combinava l’esperit de superació amb aconseguir joguines. Gràcies a les padalades d’en Fernando, un garrotxí jubilat que va viatjar amb bicicleta d’Olot-Finesterre, l’empresa Euromasters va fer la donació de més de mil joguines noves a moltes assemblees de Creu Roja del territori.  
 

Una altra de les iniciatives que han donat empenta a aconseguir joguets nous ha estat el concert solidari que va organitzar el Grup de Joves de Creu Roja La Garrotxa. L’objectiu del concert era sensibilitzar a la població de la importància de la joguina educativa, no sexista i no bèl·lica i difondre també la campanya de joguines noves, i el  perquè han de ser noves. El donatiu de l’entrada ha anat íntegrament a comprar joguines, els mateixos joves han estat qui han seleccionat les joguines de la compra segons els termes de la campanya.

A més a més moltes empreses i botigues del territori han fet donacions de joguines noves a Creu Roja. Un any més es pot dir que cap nen s’ha quedat sense estrenar una joguina. En total s’han involucrat dotze voluntaris de l’entitat; han col·laborat divuit establiments i s’han repartit més de tres-centes joguines a un centenar de nens i nenes de la garrotxa amb risc d’exclusió social.

Un dels reptes del projecte per aquest 2018 és poder repartir joguines no només per la campanya de Nadal sinó al llarg de l’any, ja sigui per aniversaris o altres ocasions especials i fer més sensibilització sobre què regalem als infants per tal de potenciar la joguina educativa.