Set consells imprescindibles per anar de rebaixes (i que la vostra butxaca agrairà)

Cal pensar bé abans de prendre qualsevol decisió

Ester Terés
07 de gener del 2018
Actualitzat a les 20:14h
Si no voleu caure en els trucs de seducció del màrqueting, aneu a les rebaixes (que han començat oficialment aquest diumenge) amb el cap fred i seguiu aquests consells fil per randa. Ho agrairan el vostre armari i especialment la vostra butxaca.

1. Dies abans feu una llista de coses que realment necessiteu. Mireu el vostre armari i recordeu quins articles creieu que necessiteu. Un cop hagueu fet el llistat prioritzeu de més important a més prescindible.

2. Feu un pressupost. La millor manera de controlar la despesa és posar-hi límits. D’aquesta manera evitaràs compres supèrflues i us centrareu en el que és realment important.

3. Feu una ruta de botigues on creieu que podeu trobar el que us fa falta. Si ho teniu molt clar perquè ja heu seguit els articles durant la temporada, mireu si tenen botiga en línia. Moltes marques comencen les rebaixes el dia 6 de gener a partir de les 20 h.

4. Quan sigueu a la botiga o us arribin les peces a casa, reviseu que estan en perfecte estat. Tenen tots els botons? Estan ben cosides? No hi ha cap taca de maquillatge? Mireu que estiguin etiquetades amb la corresponent rebaixa.

5. Emproveu-vos les peces a la botiga, si hi ha molta gent, pregunteu si les podeu tornar. En cas afirmatiu i si us tornen els diners, emproveu-vos-les més d’una vegada, entre elles a casa i si pot ser, demaneu l’opinió d’algú de confiança.

6. És important que tingueu el cap fred i penseu quin ús donareu als nous articles. No compreu perquè “això és bufó”, és tendència o és barat. Feu el següent exercici: què val més, gastar 25 euros en un vestit que portareu una vegada, o 60 euros en un altre que el dureu 10 vegades?

7. Els articles que compreu han de tenir recorregut. No convertiu el vostre armari en un magatzem de roba. Les peces que es porten sovint són bones inversions, significa que hom s’hi sent còmode i afavorit.

L’època de rebaixes és la temporada perfecta per renovar aquelles peces més usades sense gastar tants diners. No obstant això, eviteu compres compulsives i invertiu en peces que realment portareu. Sigueu-ne conscient, fareu un favor al planeta i a la vostra cartera.

L'Ester Terés és experta en màrqueting i comunicació, seguiu-la a twitter.