Èxit de la cavalcada dels Reis a Olot

Prop de 300 patges han participat en l'esdeveniment, que el Centre Catòlic organitza des de 1946 | Enguany el tram final del recorregut de la cavalcada s'ha fet íntegrament a peu

Un faquir llença foc a la plaça Clarà durant la cavlacada dels Reis d'Orient a Olot
Un faquir llença foc a la plaça Clarà durant la cavlacada dels Reis d'Orient a Olot | Martí Albesa.
Redacció
05 de gener del 2018
Actualitzat a les 22:18h
La cavalcada dels reis ha sortit a les 18.30h de la plaça Clarà. La principal novetat d'enguany és que els trons de Melcior, Gaspar i Baltasar s’han instal·lat al capdamunt de les escales de l’església de Sant Esteve. A causa de les obres del Passeig d’en Blay, s'ha canviat la ubicació habitual del capdamunt del Firal i s'ha recuperat un indret que ja havien tingut els Reis a la dècada dels anys seixanta del segle passat.

El batlle d'Olot, Josep Maria Corominas, ha lliurat la clau mestra de la ciutat als Reis d'Orient perquè puguin entrar a totes cases a deixar-hi els presents desitjats.

Tothom qui ha volgut passar a saludar els Reis ha hagut de pujar per la rampa de l’església de Sant Esteve i baixar per les escales laterals de davant de Can Tenas. Els fanals que participin al concurs Miquel Gou es recolliran a la plaça d’Esteve Ferrer, a davant de les escales principals de l’església, tan bon punt Ses Majestats s’hagin assegut als Trons. Poden participar al concurs de fanals tots els fanals de fabricació casolana. Es recolliran tan bon punt acabi la cavalcada i un jurat format per artistes locals escollirà els deu premiats. El veredicte es donarà a conèixer a les 21h i per optar al premi cal ser present a Sant Esteve al moment que es lliuren els premis.
 
Una altra novetat d’aquest any és que el tram final del recorregut de la cavalcada s'ha fet íntegrament a peu. La cavalcada ha començat a la plaça Clarà i ha passat pels carrers Mulleras i Bisbe Lorenzana fins al carrer Serra i Ginesta. Allà tots els personatges han baixat de les carrosses i han seguit a peu per la plaça Major i carrer de Sant Esteve fins arribar a la parròquia.
 
Pel que fa al contingut de la Cavalcada, aquest any els Carters Reials han estat molt més propers que mai a les famílies. Tot fent la passejada a peu han recollit personalment les cartes d’aquells infants que no ho han pogut fer al Campament i volien fer-los arribar els seus desitjos als Reis de l’Orient. Una altra novetat ha estat la carrossa del mag que s’ha renovat de dalt a baix. Prop de 300 patges han participat de la Cavalcada Reial, que el Centre Catòlic Olot organitza des del 1946. 

 
Arxivat a