Obre el campament reial fins al 4 de gener a la plaça Clarà d'Olot

Per reduir les cues hi haurà torns per visitar el campament | La cavalcada dels Reis d'Orient tindrà lloc divendres a partir de les 18:30 h

Melcior, Gaspar i Baltasar, pujant pel Firal d'Olot durant la calvalcada de 2016.
Melcior, Gaspar i Baltasar, pujant pel Firal d'Olot durant la calvalcada de 2016. | Martí Albesa.
Redacció
02 de gener del 2018
Actualitzat a les 10:40h
Aquest dimarts s’obre el campament reial. Del 2 al 4 de gener, la plaça Clarà acull la 19a edició del campament –tal com ja va informar NacióGarrotxa–, que té com a principal novetat la distribució dels visitants en diferents torns horaris per a reduir al màxim la cua d’espera. Els tres dies que se celebra el campament s’obrirà una taquilla a les 16h a la plaça Clarà on es repartiran tiquets gratuïts per accedir al recinte durant el dia en qüestió. Cada persona podrà agafar un màxim de 6 tiquets, que serviran per entrar a veure els patges a les 18h, a les 19h, a les 20h i a les 21h. Serà imprescindible disposar del tiquet corresponent si es vol entrar a saludar als enviats de ses majestats.
 
A dins s’hi accedirà per grups i, com cada any, uns guies acompanyaran els infants a conèixer l’Encarregat del Temps, els Cuiners, la Fanalera, la Caramelera i el Carboner. A més, podran deixar la carta als Carters Reials. El públic més fidel notarà diverses novetats en la decoració de les tendes. A més, els dies 3 i 4 al matí i a la tarda i al dia 5 al matí hi haurà tallers de manualitats gratuïts a la plaça Clarà, en què s¡elaborarà objectes per anar a esperar els reis.
 

El dibuix de la Gwen Tomas, a la foto, ha estat elegit com a portada de la carta dels Reis d'enguany. Foto: @cordemariaolot.mariareina

Els trons dels Reis, a Sant Esteve
 
Pel que fa a la Cavalcada la principal novetat serà al final del recorregut. Els trons de Melcior, Gaspar i Baltasar s’instal·laran al capdamunt de les escales de l’església de Sant Esteve. Tothom qui vulgui passar a saludar-los ho haurà de fer per la rampa de l’església i baixar per les escales laterals de davant de Can Tenas. Els fanals que participin al concurs Miquel Gou es recolliran a la plaça d’Esteve Ferrer, a davant de les escales principals de l’església, tan bon punt Ses Majestats s’hagin assegut als Trons. Poden participar al concurs de fanals tots els fanals de fabricació casolana. Es recolliran tan bon punt acabi la cavalcada i un jurat format per artistes locals escollirà els deu premiats. El veredicte es donarà a conèixer a les 21h i per optar al premi cal ser present a Sant Esteve al moment que es lliuren els premis.
 
Una altra novetat serà que el tram final del recorregut de la cavalcada es farà íntegrament a peu. Aquests canvis són motivats per les obres de reforma del Firal. La cavalcada començarà a les 18.30h a la plaça Clarà i passarà pels carrers Mulleras i Bisbe Lorenzana fins al carrer Serra i Ginesta. Allà tots els personatges baixaran de les carrosses i seguiran a peu per la plaça Major i carrer de Sant Esteve fins arribar a la parròquia.
 
Pel que fa al contingut de la Cavalcada, aquest any els Carters Reials seran molt més propers que mai a les famílies. Els dos personatges aniran a peu recollint personalment les cartes d’aquells infants que no hagin pogut anar al Campament i vulguin fer-los arribar els seus desitjos als Reis de l’Orient. Una altra novetat serà la carrossa del mag que s’ha renovat de dalt a baix. Prop de 300 patges participen de la Cavalcada Reial, que el Centre Catòlic Olot organitza des del 1946.
 
El dibuix que il·lustra la portada de la carta d’aquest any l’ha fet Gwen Tomas, alumna de l’escola Cor de Maria. Tots els dibuixos que els alumnes de cinquè i sisè de primària d’aquesta escola han fet per a la portada es poden veure exposats a la sala El Caliu durant totes aquestes festes de Nadal.
 
Arxivat a