Universitat

Can Monsà reobre com a espai d'estudi per als exàmens de passat festes

El destinatari és el públic a partir de 16 anys: estudiants universitaris, de batxillerat, de cicles formatius i altres persones que els calgui un lloc on treballar o estudiar.

per Redacció , Olot, 9 de gener de 2018 a les 09:00 |
Les aules de Can Monsà ja són a punt per acollir els estudiants que han d'afrontar exàmens. | @fundaciodestudissuperiors.
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’edifici de Can Monsà tornarà a obrir les portes els caps de setmana previs al període d’exàmens universitaris per tal que els estudiants tinguin un espai on treballar i estudiar, tal com va fer saber el regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda just abans de les festes de Nadal de 2017. Aquesta iniciativa es va realitzar per primera vegada els darrers tres caps de setmana del gener de 2016 i, veient-ne els bons resultats, es va repetir l’últim cap de setmana de maig i els dos primers de juny de l'any passat.

Després de la bona resposta de les anteriors edicions, aquest 2018 Can Monsà obrirà tres caps de setmana de gener: del 12 al 14 de gener, del 19 al 21 i del 26 al 28. Els horaris d’obertura seran els divendres de 20 a 24 h, i els dissabtes i diumenges de 15 a 24 h.


A Can Monsà s’hi poden trobar espais d’estudi en silenci per a aquelles persones que necessiten concentració, i espais de treball per als que hagin de treballar en grup. El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, ha explicat que “no és un espai de consulta, com la Biblioteca o l’Arxiu sinó que vol posar a disposició dels estudiants, un lloc d’estudi amb un ampli horari durant període concret”. Segons Vayreda, “es vol donar resposta així a la petició que havien fet els estudiants de poder disposar d’un espai per poder preparar els exàmens”.
 

El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, va donar a conèixer la nova edició de Can Monsà Espais Oberts just abans de les festes de Nadal. Foto: Martí Albesa.


Els usuaris de l’edició passada, van valorar sobretot l’ambient d’estudi, el silenci, la comoditat, l’obertura en horaris en què la biblioteca municipal està tancada i l’atenció rebuda. Un total de 181 usuaris van fer ús de la sala d’estudi i/o sala de treball durant el mes de gener i juny del 2017 (66 usuaris al gener i 115 al juny). La seva estada mitjana va ser de 3,7 hores, amb un mínim d’una hora i un màxim de vuit.

A l’edició del gener, per perfils, el 54% eren universitaris, el 28% estudiants de batxillerat o cicles formatius i el 18% restant estaven fent altres estudis. Per edats, el 26% tenien 16-17 anys; el 51% entre 18 i 24 anys; el 20% de 25 a 54; i un 3% eren majors de 55.  Pel que fa al mes de juny, segons les enquestes recollides, el percentatge d’estudiants de batxillerat o cicles formatius augmentà (36,8%) perquè hi havia les proves de selectivitat; el 23% eren universitaris i el 3,45% altres.  I per edats, el 41,4% tenien 16-18 anys; el 18,4% de 19-24 anys i un 3,45% entre 25-55 anys.


Com a referència, consta que 1.369 garrotxins/es van cursar estudis universitaris durant el curs 2016/17, sumant estudiants de grau, màsters oficials i doctorats. A més, cal tenir present la tendència a l’alça a participar en activitats de formació contínua universitària –cursos d’especialització, postgraus i màsters propis-. La major part d’aquestes persones viuen o fan vida fora de la ciutat de dilluns a divendres.

Actualment Can Monsà acull les dependències de la FES, UNED Garrotxa, Fundació Kreas, Consorci per a la Normalització Lingüística i el Centre de Noves Oportunitats.
 

 

Participació