Olot nomena Anna Vilanova Bartrolí nova ambaixadora de la ciutat

Amb la concessió de la insígnia de la ciutat a aquesta enginyera informàtica i doctora en computació gràfica, la capital garrotxina ja compta amb 21 ambaixadors

Anna Vilanova contempla, junt amb el batlle Josep M. Corominas, la insígnia de la ciutat, durant l'acte de nomenament d'ambaixadra d'Olot celebrat aquest matí.
Anna Vilanova contempla, junt amb el batlle Josep M. Corominas, la insígnia de la ciutat, durant l'acte de nomenament d'ambaixadra d'Olot celebrat aquest matí. | Martí Albesa.
28 de desembre del 2017
Actualitzat el 03 de gener del 2018 a les 16:22h
Anna Vilanova Bartrolí (Olot, 1973), enginyera superior en Informàtica i doctora en computació gràfica –amb especialització en visualització en el camp de la medicina– ha rebut aquest matí, de mans del batlle, Josep Maria Corominas, la insígnia de la ciutat després d’haver signat en el Llibre d’Honor. Corominas ha agraït a Vilanova que hagi acceptat aquest reconeixement, que l’Ajuntament d’Olot concedeix als olotins que viuen fora de la ciutat, però que s’hi mantenen en contacte permanent.
 
Nada a Olot el 3 de maig de 1973, Anna Vilanova actualment exerceix com a professora associada a la Universitat Tecnològica de Deft, on imparteix classes que compagina amb la recerca. Resideix a Eindhoven (Països Baixos) –d’on és el seu marit– des de l’any 2002, per bé que abans havia viscut a Viena, on va poder fer el doctorat.

Des de l’any 1998 que va marxar de Catalunya per primera vegada, Anna Vilanova torna a Olot entre tres i quatre vegades cada any amb la seva família i les seves dues filles. Segueix l’actualitat de la ciutat a través de la família i de les notícies que consulta a les xarxes.
 

El batlle d'Olot, Mia Corominas, ha agraït a Vilanova que hagi acceptat aquest reconeixement. Foto: Martí Albesa.

 
El Consell d’Ambaixadors d’Olot
 
Amb el nomenament d’avui, Olot ja compta amb un total de 21 ambaixadors. El 14 de juny de 2012, mossèn Joan Soler –missioner a la diòcesi de Dapaong (Togo), però que fa uns mesos ja torna a ser a Catalunya– va ser el primer olotí que va rebre aquesta distinció. L’advocat Martí Bassols, que viu a Madrid; el metge dentista Carles Bosch, que resideix i treballa a la localitat suïssa de Seewen-Schwyz; o, Edgar Illas, professor a la Universitat de Bloomington a Indiana (Esat Units), van ser els següents a rebre el reconeixement que, també, ha recollit la matemàtica Elisabet Canalias.
 
El Consell d’Ambaixadors és, juntament amb el Consell d’Alcaldes i els Consells Ciutadans adscrits a les quatre grans àrees de govern, una de les eines que s’impulsa des de l’Ajuntament per copsar l’opinió i fomentar la participació ciutadana. El nomenament dels ambaixadors té lloc quan algun dels candidats és a la ciutat de vacances. 
 
El desembre de 2015 va tenir lloc la una primera trobada  trobada presencial, que va servir per impulsar el Consell d’Ambaixadors, en què els presents van aprofundir en noves vies de col·laboració i en aportacions en el dia a dia de la ciutat. Els deures dels ambaixadors d'Olot són dos: el primer és donar compte de la visió que es té d'Olot des de la distància, i, el segon difondre el bon nom de la ciutat. Els membres del Consistori presents al Consell van prendre nota dels mèrits dels fills d'Olot repartits pel món.
 
Actualment, el Consell d’Ambaixadors el formen:
 
1. Joan Soler Ribas12. Elisabet Canalla Vilas
2. Carles Bosch Cos13. Aniol Salvador Soy
3. Martí Bassols Coma14. Amèlia López Huix
4. Èdgar Illas Arau15. Francesc Artigas Ventolà
5. Dani Arbós Daró16. Alba Oliveras Ferrer
6. Pau Figuras Barnera17. Irene Solé Canet
7. Marc Güell Cargol18. Ester Sala Bosch
8. Anna Vila Espuña19. Xavier Canalias Tercero
9. Remei Capdevila Werning20. Valentí Canal Font
10. M. Carme Mateu Pagès21. Anna Vilanova Batrolí
11. Jon-Lluís Albella Corredera 

 
Arxivat a