La delegació Garrotxa-Ripollès del COAC celebra 20 anys avui a Olot

Amb una conferència dels mallorquins TEd’A arquitectes, que van rebre el Lleó d’Or a la Biennale di Architettura di Venezia 2016

Maqueta del Centre d'Interpretació del Cas Antic de Plama (Mallorca), de TEd’A arquitectes.
Maqueta del Centre d'Interpretació del Cas Antic de Plama (Mallorca), de TEd’A arquitectes. | TEd’A.
Redacció
22 de desembre del 2017
Actualitzat a les 11:28h
La Delegació Garrotxa-Ripollès del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) celebra aquest divendres al vespre (19.30 hores) els vint anys de l’obertura de la seva seu situada a la plaça Clarà d’Olot. Des del moment de la seva obertura ha estat profundament lligada a la vida social i cultural de les dues comarques que representa, la Garrotxa i el Ripollès, i especialment a la ciutat l’Olot. La conferència tindrà lloc a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, a la plaça del Puig del Roser.

Amb motiu d’aquest aniversari, s’ha programat una conferència amb els mallorquins TEd’A arquitectes (Irene Pérez i Jaume Mayol), que van rebre el Lleó d’Or a la Biennale di Architettura di Venezia 2016, on ens explicaran obres i projectes sota el títol “D’il·lusió i regals”.
 
En aquests dies de desitjos i somnis, d’imaginacions i cabòries, “D’il·lusió i regals” pretén descriure l’activitat que es fa a l’estudi, prenent com a base diferents projectes realitzats en concursos. Es mostrarà l’esforç, l’energia, la intensitat i la il·lusió que es  posa en la realització d’un concurs, entenent el concurs com a activitat arquitectònica indissociable de la pràctica professional, provant de mantenir la mateixa coherència i discurs, sense distinció entre l’obra construïda i l’obra somniada, amb el perill que algun d’aquests somnis es faci realitat, i que la il·lusió esdevingui regal.
 
Tot seguit, i aprofitant la trobada tradicional de torrons de la Delegació, hi haurà música en viu amb el grup Pascal Trio i un petit refrigeri amb cava i torrons.

TEd’A arquitectes

És un estudi diminut de Mallorca, actualment dirigit per Irene Pérez i Jaume Mayol, que prova d’avançar mirant enrere, sense perdre de vista el passat i la tradició defensant les identitats regionals.
 
TEd’A arquitectes imparteixen conferències i tallers amb regularitat a diferents universitats. Han estat donant classes a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallés, a la IE School de Madrid i a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura La Salle de Barcelona. També han estat convidats com a jurats en diferents universitats nacionals i internacionals com la Cornell University a Ithaca (New York) o l’Accademia di Architettura di Mendrisio (Suïssa). Aquest estiu (2017) han dirigit un dels workshops de la Porto Academy.
 
TEd’A arquitectes ha rebut diferents premis, entre els quals destaquen: el Primer Premi als Premis d’Arquitectura de Mallorca 2011-2013, Primer Premi en els Premis AJAC, tant pel millor edifici construït, com pel millor edifici no construït. Han estat seleccionats als Premis FAD 2011 i 2013. Al 2014 varen guanyar un Primer Premi en un concurs internacional per a construir una escola a Orsonnens, Suïssa, actualment ja finalitzada. També han estat finalistes dels premis FAD 2016. Enguany han tornat a guanyar el Primer Premi als Premis d’Arquitectura de Mallorca 2014-2016. I recentment han estat premiats amb el Premi ENOR 2017 a la millor obra construïda per un arquitecte jove a la península Ibèrica.
 
La feina de TEd’A arquitectes va formar part del darrer pavelló espanyol de la Biennale di Architettura di Venezia 2016. Sota el nom Unfinished, va rebre el Lleó d’Or d’aquella edició. També formaren part del pavelló català de la Bienale 2014. Enguany (2017) el treball de TEd’A arquitectes ha estat inclòs dins l’exposició A Minor Architecture, una selecció de 15 joves estudis europeus. La seva obra també va ser part de l’exposició itinerant Matèria Sensible. Joves Arquitectes Catalans, que va ser mostrada a Barcelona, Corunya, Lisboa i Berlin.
 
Arxivat a