Remunta la participació a la Garrotxa fins al 83,65% a les 20:00 h

Al matí s'havia produït un descens, en comparació amb 2015, de gairebé un 7% | Els principals líders polítics de la comarca ja han exercit el dret a vot a primeres hores

Un ciutadà exerceix el dret a vot a Sant Esteve d'en Bas, la capital de la Vall d'en Bas
Un ciutadà exerceix el dret a vot a Sant Esteve d'en Bas, la capital de la Vall d'en Bas | Martí Albesa.
21 de desembre del 2017
Actualitzat el 22 de desembre a la 1:34h
La participació a la comarca, en relació a les eleccions del 27S de 2015, ha pujat un 2,43% més que als comicis de 2015, essent que a les 18:00 h havia arribat al 71,44%. Al matí, per contra, havia baixat gairebé un 7% (42,41% el 2015; 35,59% el 2017) i hi havia grans diferències, com per exemple a Ridaura, on a les 13:00 h només havia votat un 27,20% de persones, un 15,62% menys que l'any 2015; o a la capital, Olot, on a la mateixa hora només havia votat un 34,43%, quan el 2015 havia arribat al 41,08%; per contra a poblacions com Besalú o Sant Jaume de Llierca la participació en relació als darreres comicis es manté amb molt poques diferències. Segurament, aquestes diferències fins al migdia són degudes al fet que es tracta d'una jornada electoral que es fa en dia laborable.

Durant el dia gairebé no s'ha produït cap incident i la normalitat regna durant la jornada electoral convocada sota l'ègida de l'article 155 a la Garrotxa. A primeres hores s'han produït algunes cues que no demostren necessàriament més participació, ja que molta gent ha anat a votar abans d'anar cap a la feina pel fet que avui és un dia laborable. A Sant Roc (Olot), Una mesa electoral tancarà aquest dijous 40 minuts després de l'hora oficial perquè la votació ha hagut d'interrompre's per una incidència (és la mesa A del districte 02 secció 05), segons ha informat la Junta Electoral Central.
 

El batlle d'Olot, Josep M. Corominas, ha estat matiner i a les 9 del matí ja ha votat al col·legi electoral del Dinamig. Foto: Martí Albesa.


Els principals líders polítics comarcal ja han votat als seus respectius col·legis electorals. Ha estat el cas del batlle d'Olot, Josep Maria Corominas –que ha estat dels més matiners a les meses del Dinamig–; el batlle de la Vall d'en Bas, Lluís Amat; el de Besalú, Lluís Guinó; la regidora d'Olot i membre de la llista de la CUP, Mireia Tresserras o el cap de llista per Girona dels "comuns", l'olotí Llorenç Planagumà.
 

Cues a Besalú per votar a primera hora del matí. Foto: Martí Albesa.