La reurbanització de la plaça del Mig d'Olot s'enllestirà abans de l'estiu

El ple de l'Ajuntament d'Olot aprova, amb el vot contrari d'ERC, tirar endavant el conveni regulador de les obres | El cost de 287.117 euros, es finançarà a parts iguals entre l'Ajuntament i els propietaris | S'acorda, també, el conveni d’expropiació de béns pel projecte executiu de reurbanització del passeig Miquel Blay, on Endesa es nega a soterrar el transformador

El batlle d'Olot, Josep M. Corominas, va anunciar que les obres s'enllestiran abans de l'estiu.
El batlle d'Olot, Josep M. Corominas, va anunciar que les obres s'enllestiran abans de l'estiu. | Martí Albesa.
20 de desembre del 2017
Actualitzat a les 11:53h
El ple de l'Ajuntament d'Olot celebrat aquest dimarts –per comptes de dijous, ja que en aquesta ocasió coincideix amb la jornada electoral– va aprovar, amb el vot en contra del grup municipal d'ERC, tirar endavant, d'una banda, el conveni regulador de les obres de reurbanització, i, de l'altra, imposar les contribucions especials per aquestes millores, que abasten un cost total de 287.117,27, que pagaran a mitges l'Ajuntament i els propietaris.

Segons va comentar a la sala de sessions el batlle, Josep Maria Corominas, per bé que en principi les obres s'havien d'iniciar durant el primer trimestre de 2018, no s'iniciaran fins al segon trimestre, per manera que a l'estiu ja estaran acabades.
 

El regidor d'Esquerra, Josep Quintana, va manifestar que amb les obres del Firal pel mig hauria estat convenient posposar les obres de la plaça del Mig. Foto: Martí Albesa.


Quant el vot contrari d'Esquerra, el regidor Josep Quintana va justificar-lo tot adduint que el més adequat hauria estat postposar aquestes obres fins a la finalització de les obres del Firal i no sotmetre els olotins a tantes molèsties alhora.

L’anomenada plaça del Mig i el passatge del mateix nom –limitada pels carrers S. Rafel, St. Esteve, St. Tomàs, Dr. Fàbregas, A. Llopis i plaça Mora– es va fer per permetre l’enllaç entre el carrer de Sant Esteve i la plaça del Mercat, un cop enderrocades les edificacions de l’antiga “Anónima de Transportes”.

Davant la impossibilitat d’executar de forma independent les obres que afecten l’estructura exterior de l’edificació i les d’estructura interior, per evidents raons tècniques constructives, s’ha confeccionat el conveni regulador de la participació pública/privada tant en l’execució com en la contribució econòmica a la realització de les obres de reurbanització.

L'obra de reurbanització s'executarà en una única actuació integrada de la superfície de la Plaça del Mig així com les de rehabilitació de la part inferior de la mateixa plaça, segons les determinacions contingudes en el projecte unitari de les obres definitivament aprovat per la Junta de Govern de l’Ajuntament d’Olot en la seva sessió de 26 d’octubre de 2017.

Endesa no vol soterrar el transformador a l'Illa del Teatre

El ple també va aprovar, en aquest cas per unanimitat, el conveni d’expropiació de béns i drets afectats en la remodelació de l'anomenada Illa de Teatre, un cop no s'ha pogut consensuar amb Endesa el soterrament del transformador elèctric que s'hi ha d'instal·lar.

El conveni fixa un justpreuament de 70.000 euros, a pagar a Collell-Jordà Immobles, posa fi al procediment expropiador iniciat amb l’aprovació de la Relació de béns i drets afectats pel Projecte executiu de reurbanització del passeig de l’Escultor Miquel Blay, al Firal.
 
Arxivat a