Roger Vidal guanya la primera edició del Premi Innovacc en l’àmbit carni porcí

El lliurament dels guardons s'ha fet aquest dilluns a la Sala de Plens de l'Ajuntament d'Olot

Redacció
19 de desembre del 2017
Actualitzat a la 13:29h
L’acte de celebració del premi s’ha fet a l’Ajuntament d’Olot coincidint amb l'Assemblea General de l'entitat.
L’acte de celebració del premi s’ha fet a l’Ajuntament d’Olot coincidint amb l'Assemblea General de l'entitat. | Innovacc
El guanyador de la primera edició del Premi Innovac a la innovació tecnològica en l’àmbit carni porcí (curs 2016-2017) ha estat en Roger Vidal Cardós estudiant de Biologia de la Universitat de Girona pel seu projecte final de grau “Identificació, mitjançant nous indicadors de benestar, de materials manipulables adequats per a les necessitats exploratòries del porc i aplicables en explotacions intensives de porcí” que va realitzar amb les tutores Maria Dolors Briz González (UdG) i Emma Fàbrega Romans (IRTA). El lliurament dels premis va tenir lloc aquest dilluns dia 18 de desembre de 2017 a la Sala de Plens de l'Ajuntament d'Olot.
 
Han lliurat el premi de 5.000 € a Roger Vidal i 5.000 € a la Universitat de Girona, el president d’Innovacc, Josep Maria Corominas (batlle d’Olot) i el director del Jurat, Narcís Grèbol (director d’innovació d’IRTA). També s’ha ofert a Roger Vidal un contracte de treball en pràctiques al Grup Batallé.

Una de les innovadores iniciatives que es van impulsar a finals del 2016, va ser la convocatòria de la primera edició del Premi Innovac a la innovació tecnològica, que té com a objectiu incentivar projectes d’innovació tecnològica dins l’àmbit educatiu català enfocat al sector carni. S’hi podien presentar estudiants de Batxillerat, Formació Professional i Universitat que estiguessin estudiant l’últim curs dels estudis, durant el període 2016-2017, i que estiguessin preparant el Projecte final de cicle/grau. Tots els alumnes havien d’estar matriculats a un centre educatiu de Catalunya Aquest premi pretén ser el reconeixement a la tasca realitzada per l’estudiant i pel tutor i departament del centre educatiu al qual pertany.
 
El premi consisteix en 10.000 € repartits al 50% entre l’estudiant i el Centre educatiu que han realitzat el projecte. També s’ofereix un contracte de treball en pràctiques en una empresa del sector carni porcí català.
 
La composició del Jurat del Premi ha estat: Narcís Grèbol (IRTA), Xavier Espuña (ESPUÑA), Narcís Cañigueral (MONTER), Josep Collado (FECIC), Ricard Parés (PORCAT), Alberto Pezzi (ACCIÓ), Jaume Sió (DARP) i Pol Toldrà (TAVIL).
 
Després de la recepció de diverses candidatures i una avaluació inicial el Jurat del premi va escollir el mes de juliol de 2017 tres candidatures finalistes. El passat mes d’octubre el Jurat va fer a Innovac l’avaluació final dels tres projectes finalistes d’aquesta 1a edició del Premi Innovac a la innovació tecnològica en l’àmbit carni.
 
L’acte de celebració d’entrega del premi s’ha fet el dia 18 de desembre de 2017 a la Sala de Plens de l’Ajuntament d’Olot emmarcat en l’Assemblea General Extraordinària on s’han convidat a tots estudiants finalistes i els seus tutors, així com als socis d’Innovacc i altres persones vinculades amb el sector carni porcí català.
 
Al mateix temps s’han lliurat els certificats de reconeixement als altres dos projectes finalistes, presentats per Zulay Estefanía González (Màster Oficial en Qualitat d’Aliments d’Origen Animal-UAB) i Jaume Dilmé (Enginyeria Alimentària-UPC).

Han acompanyat als tres finalistes, altres membres del Jurat, com Jaume Sió (Subdirector General d’innovació del DARP), Esteve Espuña (ESPUÑA) i Narcís Cañigueral (MONTER). Així com el gerent d’INNOVACC, Eudald Casas.

Actualment s’estan realitzant xerrades informatives referents a la 2a edició del Premi INNOVACC a la innovació tecnològic en l’àmbit carni, a diferents centres educatius de Catalunya. Com a novetats per aquesta 2a edició es pot destacar que seran premis destinats a l’àmbit carni en general (i fins i tot a productes sense carn), per tant, s’obre un ventall molt més ampli de temàtiques possibles a presentar.
 
Es manté la dotació econòmica de 10.000 € repartits al 50% entre l’estudiant i el Centre educatiu que han realitzat el projecte. Així com l’oferiment a l’estudiant guanyador d’un contracte de treball en pràctiques en una empresa del sector carni porcí català.
 
El termini de presentació de candidatures d’aquesta 2a edició és del 16 de juliol de 2017 al 27 de juliol de 2018. S’hi poden presentar estudiants que hagin presentat el Projecte final de cicle/grau. Tots els alumnes han d’estar matriculats a un centre educatiu de Catalunya.



 
Arxivat a