Del 2 al 4 de gener Olot acull el Campament Reial a la plaça Clarà

S'establiran torns horaris per reduir les cues | Els trons dels Reis d'Orient s’instal·laran a les escales de l’església de Sant Esteve, a causa de les obres al Firal

La presidenta dels Catòlics, Anna Roca, i el director de la cavalcada i del campament reial, Andreu Oliveras, junt amb el regidor de Cultura, Pep Berga.
La presidenta dels Catòlics, Anna Roca, i el director de la cavalcada i del campament reial, Andreu Oliveras, junt amb el regidor de Cultura, Pep Berga. | Martí Albesa.
Redacció
19 de desembre del 2017
Actualitzat el 20 de desembre a les 11:43h
Els dies 2, 3 i 4 de gener Olot acollirà la 19a edició del Campament Reial, instal·lat a la plaça Clarà. La principal novetat és la distribució dels visitants en diferents torns horaris, per tal de reduir al màxim la cua d’espera, tal com s'ha fet saber aquest matí en la roda de premsa en què han intervingut la presidenta dels Catòlics, Anna Roca i el director de la cavalcada i del campament reial, Andreu Oliveras, que també ha comptat amb l’assistència del regidor de Cultura, Pep Berga.

Els tres dies que se celebra el Campament s’obrirà una taquilla a les 16 h a la plaça Clarà on es repartiran tiquets gratuïts per accedir al recinte durant el dia en qüestió. Cada persona podrà agafar un màxim de 6 tiquets, que serviran per entrar a veure els patges a les 18h, a les 19h, a les 20h i a les 21h. Serà imprescindible disposar del tiquet corresponent si es vol entrar a saludar als enviats de ses majestats. La presidenta dels Catòlics, Anna Roca, ha explicat que “la mesura vol servir per reduir al màxim l’espera i que les famílies no passin tant de fred mentre no accedeixen al Campament Reial”.
 
A dins s’hi accedirà per grups i, com cada any, uns guies acompanyaran els infants a conèixer l’encarregat del temps, els cuiners, la fanalera, la caramelera i el carboner. A més, podran deixar la carta als carters reials. El públic més fidel notarà diverses novetats en la decoració de les tendes. A més, els dies 3 i 4 al matí i a la tarda i al dia 5 al matí hi haurà tallers de manualitats gratuïts a la plaça Clarà, elaborant objectes per anar a esperar els reis.
 
Els trons, a Sant Esteve
 
Pel que fa a la Cavalcada la principal novetat serà al final del recorregut. “Els trons de Melcior, Gaspar i Baltasar s’instal·laran al capdamunt de les escales de l’església de Sant Esteve”, ha avançat el director de la cavalcada i del campament reial, Andreu Oliveras. “Tothom qui vulgui passar a saludar-los” ha afegit Oliveras “haurà de pujar per la rampa de l’església i baixar per les escales laterals de davant de Can Tenas”. Els fanals que participin al concurs Miquel Gou es recolliran a la plaça d’Esteve Ferrer, a davant de les escales principals de l’església, tan bon punt ses majestats s’hagin assegut als trons. Poden participar al concurs de fanals tots els fanals de fabricació casolana. Es recolliran tan bon punt acabi la cavalcada i un jurat format per artistes locals escollirà els deu premiats. El veredicte es donarà a conèixer a les 21h i per optar al premi cal ser present a Sant Esteve al moment que es lliuren els premis.
 
Una altra novetat serà que el tram final del recorregut de la cavalcada es farà íntegrament a peu. Aquests canvis són motivats per les obres de reforma del Firal. La cavalcada començarà a les 18.30h a la plaça Clarà i passarà pels carrers Mulleras i Bisbe Lorenzana fins al carrer Serra i Ginesta. Allà tots els personatges baixaran de les carrosses i seguiran a peu per la plaça Major i carrer de Sant Esteve fins arribar a la parròquia.
 
Pel que fa al contingut de la Cavalcada, aquest any els carters reials seran molt més propers que mai a les famílies. Els dos personatges aniran a peu recollint personalment les cartes d’aquells infants que no hagin pogut anar al Campament i vulguin fer-los arribar els seus desitjos als Reis d'’Orient. Una altra novetat serà la carrossa del mag que s’ha renovat de dalt a baix. Prop de 300 patges participen de la Cavalcada Reial, que el Centre Catòlic Olot organitza des del 1946.
 
El dibuix que il·lustra la portada de la carta d’aquest any l’ha fet Gwen Tomas, alumna de l’escola Cor de Maria. Tots els dibuixos que els alumnes de cinquè i sisè de primària d’aquesta escola han fet per a la portada es poden veure exposats a la sala El Caliu durant totes aquestes festes de Nadal.
 
El regidor de Cultura, Pep Berga, ha agraït “la dedicació de totes les persones, que fan possible el campament i cavalcada de Reis”. Berga ha destacat “les moltes activitats que tenen lloc a Olot aquests dies al voltant de Nadal i que estan organitzades per entitats i associacions que, com és el cas dels Catòlics”.
 
La cavalcada és possible gràcies a la feina desinteressada d’un munt de voluntaris que al seu temps lliure cusen, fan carrosses i organitzen els figurants i tota la logística que comporta un acte d’aquestes característiques. Aquest és un acte de ciutat on són moltes les persones i els comerços que hi col·laboren d’una manera o d’una altra per tal que sigui possible.
 
Arxivat a