La Generalitat a Girona ha rebut 194 comunicacions de quines de Nadal

Poden promoure l’organització d’aquest joc particulars o entitats de tipus social, cultural o recreatiu

Redacció
16 de desembre del 2017
Actualitzat a les 10:30h
Per poder organitzar la quina, les entitats o persones promotores han de presentar una comunicació prèvia al Servei Territorial del Joc i d’Espectacles.
Per poder organitzar la quina, les entitats o persones promotores han de presentar una comunicació prèvia al Servei Territorial del Joc i d’Espectacles. | Andreu Oliveras.
La Generalitat a Girona, a través del Servei Territorial de Joc i Espectacles, ha rebut fins ara 194 comunicacions d’entitats per a l’organització de les tradicionals quines de Nadal i Reis. Com és habitual, el mes de setembre ja es va trametre una carta als ajuntaments de la demarcació amb informació sobre la normativa que s’aplica en aquest joc.
 
En la comunicació tramesa s’explicita que poden promoure l’organització d’aquest joc particulars o entitats de tipus social, cultural o recreatiu. També recorda que el període en què es poden organitzar quines va del 2 de desembre de 2017 al 7 de gener de 2018 i que en cap cas es pot celebrar una quina fora d’aquestes dates.
 
Per poder organitzar la quina, les entitats o persones promotores han de presentar una comunicació prèvia al Servei Territorial del Joc i d’Espectacles de la Delegació del Govern de la Generalitat a Girona. Igualment cal tenir present que els locals on se celebrin quines han de reunir les mesures de seguretat adequades i que és l’Ajuntament corresponent el que ha de revisar i fer les inspeccions oportunes per garantir la seguretat.
 
D’acord amb la normativa legal vigent, no es poden donar premis en metàl·lic i els premis que s’hi reparteixin han de ser d’escassa transcendència econòmica per mantenir així el caràcter tradicional, social i d’esbarjo que caracteritza les quines. Si no fos així, la Quina es consideraria un joc il·legal de caràcter lucratiu.