El Festival Elmini omplirà Olot amb 20 actuacions musicals de l'1 al 4 de març

Viva Suecia, Neuman, Lagartija Nick, La Bien Querida, Mazoni i Pau Vallvé seran les principals novetats de la 8a edicio

Marc Busquets i Alba Agustí han presentat el Festival Elini de 2018 a Can Trincheria.
Marc Busquets i Alba Agustí han presentat el Festival Elini de 2018 a Can Trincheria. | Martí Albesa.
15 de desembre del 2017
Actualitzat el 18 de desembre a les 15:23h

Marc Busquets i Alba Agustí han destacat les 20 actuacions del Festival Elmini de 2018. Foto: Martí Albesa.

 

Aquest matí s’ha presentat a Can Trincheria la 8a edició del Festival Elmini, que tindrà lloc a la ciutat d’Olot entre l’1 i el 4 de març. La presentació ha comptat amb Marc Busquets, representant de l’Associació Cultural la Química, entitat organitzadora del festival que es fa amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot, i Alba Agustí, responsable de comunicació de l'esdeveniment. Tal com s’hi ha destacat, la principal novetat d’enguany és el seu cartell, un dels més eclèctics d'aquests darrers anys, que dóna especial èmfasi a la música alternativa i als nous descobriments anuals que sempre han definit el festival, amb noms com Viva Suecia, Neuman o La Bien Querida, referents dins l’escena indie a l’Estat espanyol, que seran a Olot per a mostrar els nous àlbums presentats aquest any.

També, hi seran bandes amb un llarg recorregut com Lagartija Nick i Astrio. El sicilià Fabrizio Cammarata (teloner de Ben Harper i de Patti Smith) estrena una porta internacional al festival que continuarà oberta en les pròximes edicions.

Els artistes reconeguts i emergents a Catalunya tampoc no hi faltaran, amb noms tan apreciats a Olot com Mazoni i Pau Vallvé, i artistes tan coneguts com Matthew McDaid, Les Sueques, Mariona Aupí o Jo Jet i Maria Ribot, a més de la banda emergent Últim Cavall. Del més internacional al més local, on l’Home del Principi i Marta Pérez també estaran a Elmini per presentar les seves últimes creacions.
 

Com cada any el ninot del festival, tan característic i consolidat l’ha elaborat l’artista Cisco, que ha treballat juntament amb Xevi Prat que és qui ha elaborat el cartell. Foto: Martí Albesa.


Tot el festival en un cap de setmana

En aquesta vuitena edició, Elmini passa a concentrar la seva vintena de concerts, com ja havia fet els últims anys, en un sol cap de setmana. Comença, com ja és tradició, el dijous 1 de març amb el cicle de concerts La Roda a la Sala El Torín, i acabarà al mateix lloc el diumenge a la tarda amb un concert de la mítica banda de rock alternatiu Lagartija Nick.
 
Durant tot el cap de setmana també hi haurà concerts a la que sempre ha estat la sala
per excel·lència de l'Elmini, el teatre de l’Orfeó Popular Olotí. Les actuacions en solitari de Fabrizio Cammarata i Neuman ens faran entrar en un univers de veu i la guitarra, ideals per a tocar en aquest escenari olotí. El Casino Olotí, aparador del festival des de fa dos anys, continuyarà amb els concerts d’artistes emergents com Les Sueques.

La sala El Torín d’Olot, la més gran de la ciutat, cada any pren més protagonisme a causa de l’augment del públic assistent al festival. Dissabte a la nit hi haurà un concert acústic de la banda indie que més ha tocat enguany als festivals, Viva Suecia, i de la banda de rock electrònic Astrio. I el dissabte a la tarda continuen els ja consolidats “Concerts d’estar per casa”, aquest any amb uns artistes molt diversos, molt reconeguts, i que encaixen a la perfecció amb l’essència d’aquests concerts de mini-format, amb una quarantena de públic i on els músics toquen “a pèl”, sense sonorització. Als “Concerts d’estar per casa” s’hi podran veure, en solitari i en acústic, Mazoni, Pau Vallvé i La Bien Querida, a més de Jo Jet i Maria Ribot, L’Home del Principi i Marta Pérez.

Primer Vermut Musical i festa de presentació

El diumenge és el dia del vermut per antonomàsia, així que en aquesta edició, en què s’allarga el cap de setmana, s’inaugurarà amb Howlin’ Dogs el 1r Vermut Musical, a les 12 del migdia a El Líquid Club d’Olot, una de les sales que sempre ha participat amb el festival.
 
Una altra de les principals novetats de l’edició d’aquest 2018 és la Festa de Presentació de Elmini, que es farà a la Sala El Torín el dia 27 de gener i on hi actuarà una de les artistes emergents que més renom ha tingut aquest últim any a Catalunya i també a nivell internacional, PAVVLA. També hi actuarà la banda Pèrdues i els Mini Djs, que s’estrenen a la festa de presentació.

Totes les entrades es posaran a la venta a partir d’avui 15 de desembre a la seva pàgina web oficial: www.elmini.net.

El festival Elmini és creat i organitzat per l’associació La Química, entitat sense ànim de lucre formada per diverses persones actives tant en el camp de la música, les arts, la gestió cultural, i que totes, de manera directa estan relacionades amb la comarca de la Garrotxa.

Elmini va néixer amb la idea i l’objectiu de portar a la ciutat d’Olot concerts en solitari  d’artistes que habitualment es presenten acompanyats del seu grup. Això ha fet que des de la primera edició i fins avui, ja a la vuitena, el festival tingui un format intimista amb la voluntat de potenciar la connexió i interacció entre músic i públic. També, vol ser una plataforma pels artistes emergents i un festival de referència, tant per la seva proposta innovadora, com per la qualitat de la seva programació i el seu eclecticisme. Tot en un indret de Catalunya apartada de les grans ciutats, i on també es pretén potenciar totes les qualitats turístiques, gastronòmiques, històriques i culturals que té aquesta petita ciutat.
 

Tota la informació sobre aquesta vuitena edició de l'Elmini ja és al web. Foto: Martí Albesa.


 
Arxivat a