Arts escèniques

Olot estrena diumenge «Escena Garrotxa txa txan!» amb El Pot Petit

La demanda d'entrades obliga a programar una nova sessió | Nou ajuntaments s'apleguen per oferir, de gener a maig, fins a 18 espectacles per al públic familiar, sota l'ègida de la capital olotina

per Xavier Borràs, Garrotxa, 12 de gener de 2018 a les 09:33 |
Joan Espona, al mig, acompanyat de batlles, regidors i tècnics, durant la presentació d'aquesta iniciativa cultural de caire comarcal. | Xavier Borràs.
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Teatre Principal d'Olot serà l'escenari amb què s'estrenarà el circuit teatral "Escena Garrotxa txa txan!", que recorrerà durant mig any, i amb diferents i diverses propostes, les poblacions d'Argelaguer,Besalú, Beuda, Olot, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Jaume de Llierca, Sant Joan les Fonts i la Vall d’en Bas, totes les quals s'han aplegat per oferir, per primera vegada a tota la comarca aquest circuit d'arts escèniques per a tots els públics, de fet, un nou projecte cultural que vol promoure  les arts escèniques i musicals de qualitat arreu de la Garrotxa i de manera estable durant tot l’any.

La primera obra, aquest diumenge al Principal, a les 12:00 h,anirà a càrrec d'El Pot Petit amb Ritmes i rialles, un concert espectacle en què el cuc poruc, un dels personatges més coneguts del Pot Petit, juntament amb la Jana, en Pau i la Melmelada Band, ens portaran a fer un viatge per conèixer mil històries de dins d’aquest Pot tan màgic. Un viatge ple de música amb sis músics dalt de l’escenari, de titelles i de projeccions. Un concert molt participatiu per gaudir en família! L'èxit en la venda d'entrades, que es van exhaurir ràpidament, ha aconseguit que l'espectacle es repeteixi a les 17:00 h.


La iniciativa va ser presentada fa un mes a la seu del Consell Comarcal, amb la presència del president i batlle de Sant Joan Les Fonts, Joan Espona; el regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Olot, Pep Berga –que és d'on va partir la idea inicial–, la tècnica de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament d'Olot, Ester Forment i la promotora de Rialles Olot, Ester Sala, amb 39 anys ja d'experiència en la programació de teatre infantil i juvenil. A l'acte també hi han estat presents els batlles d'Argelaguer, les Planes i la Vall d'en Bas.

Escena Garrotxa txa txan! comença aquest 2018 amb un cicle dedicat a propostes per a tots els públics. Així, des d’ara i fins al mes de maig, pràcticament cada cap de setmana, s’ha programat un espectacle en alguna població de la Garrotxa.

Entre els objectius del projecte hi ha els d’impulsar una programació cultural de qualitat als municipis i enriquir-ne l'oferta d’activitats, afavorir la creació de nous públics, fomentar la mobilitat d’espectadors entre poblacions de la comarca i contribuir a dinamitzar la indústria cultural.

Per a Joan Espona, aquesta primera edició obre la porta perquè altres ajuntaments de la comarca s'hi sumin en pròximes edicions i, també, que altres projectes culturals es puguin portar a terme amb el mateix grau de cooperació. De fet, segons ha explicat Pep Berga, per bé que l'Ajuntament d'Olot aporta a la iniciativa la seva experiència i els tècnics culturals de què disposa, cada ajuntament es fa càrrec de la contractació i les despeses associades. "El públic es podrà desplaçar a altres pobles per seguir les obres que s'hi oferiran; és una manera de fer comarca de forma continuada", ha manifestat.


Per als impulsors es tracta de crear nous públics, especialment entre els infants i els joves, amb la voluntat d'estendre l'experiència durant tot l'any i en més poblacions. Així, la tècnica cultural Ester Franquet ha assenyalat que s'hi podrà veure des de teatre i contes musicals, circ, teatre de titelles, jazz, al carrer o a la sala, gairebé sempre en diumenge i molts cops de franc.

Calendari i poblacions

Podreu trobar més àmpliament les fitxes de les obres en aquesta pàgina del web del Consell Comarcal de la Garrotxa, per bé que aquí un n'oferim les dades bàsiques.

El Pot Petit
14 de gener, 17 h, Olot (Teatre Principal d’Olot)

Bufa&Sons / Xavi Lozano
21 de gener, 17 h, Argelaguer (Sala del Casal)

Udul / Los Galindos
27 de gener, 18 h, i 28 de gener, 12 i 17 h, Olot (Teatre Principal d’Olot)

Contes empaperats i personatges esbojarrats / Alma Contes
11 de febrer, 16.30 i 18 h, Olot (Teatre Principal d’Olot)

Viatjazz a Nova Orleans / Roger Canals
25 de febrer, 11.30 h, Olot (Plaça Major)

Kumulunimbu / Cia. Ortiga
4 de març, 17 h, La Vall d’en Bas (Auditori Can Trona)

Loops / Engruna Teatre
11 de març, 17 h, Olot (Teatre Principal d’Olot)

Espectacle per determinar
18 de març, 17 h, Sant Jaume de Llierca

Somnis de sorra / Ytuquepintas
24    de març, 20.30 h, Les Planes d’Hostoles (Pavelló polivalent)

Gnoma / Pea Green Boat
25    de març, 17 h, Argelaguer (Sala del Casal)

Momo / Companyia Anna Roca
1 d’abril, 18 i 20 h, Sant Feliu de Pallerols (Ca les Hermanes)

La Sireneta / Festuc Teatre
8 d’abril, 17 h, Olot (Teatre Principal d’Olot)

Pop up / Teatro Delle Briciole
15 d’abril, 17 h, Olot (Teatre Principal d’Olot)
 
El petit Dalí / Únics Produccions
22 d’abril, 17 h, Sant Joan les Fonts (Centre Cultural)

Set up / Los Barlou
6 de maig, 16.30 h, Beuda (Pista Polivalent)

Partícules / Cantània
13 de maig, 18 h, Olot (Pavelló d’esports)

Gong! / Companyia Inspira Teatre
20 de maig, 17 h, Besalú (Cal Tronc)

Funky, funky! / Orelles de xocolata
 

 

Participació