Arriba la tertúlia naturalística de les urgències del patrimoni natural garrotxí

Serà aquest dijous, 14 de desembre, als Catòlics d'Olot a les nou de la nit

La tertúlia que proposa la delegació garrotxina de l'ICHN.
La tertúlia que proposa la delegació garrotxina de l'ICHN. | @ICHN_Garrotxa.
Redacció
13 de desembre del 2017
Actualitzat a les 11:13h
Des de la Delegació de la Garrotxa de la Institució Catalana d'Història Natural (ICHN), ens conviden a la 51a Tertúlia Naturalística que es durà a terme aquest dijous, 14 de desembre, al restaurant dels Catòlics d'Olot (Clivillers, 7) a partir de les 21:00 h.

El títol d'aquesta tertúlia serà "Les 10 urgències. El coneixement del patrimoni natural a la Garrotxa". Històricament, la comarca de la Garrotxa ha despertat l'interès científic i naturalístic pel seu patrimoni natural. Estudis sobre el vulcanisme i la geologia en general i la recerca sobre la flora, la vegetació i la fauna del territori, han anat ampliant el coneixement sobre la natura des de fa ja uns quants segles.

Durant el primer seminari sobre patrimoni natural de la comarca de la Garrotxa que es va celebrar a Olot ara fa més de deu anys, es va presentar una diagnosi sobre aquest coneixement, i tot i reconèixer que comparativament amb altres territoris, la comarca de la Garrotxa és una comarca ben estudiada, en termes absoluts, podem dir que de determinats aspectes, no en sabem gaire res.
 

Deu anys després, en un dels darrers seminaris es va tornar a posar sobre la taula aquest debat i es va constatar que s'havia avançat força, però que encara queden grans llacunes en aquest coneixement del patrimoni natural. Quins són els àmbits més estudiats? De quins encara no en sabem res? Es poden descobrir més volcans? Hi ha algú que estudiï les algues? Cal fer seguiments sobre la flora amenaçada i la flora invasora? S'han estudiat mai els peixos dels rius garrotxins? I la dinàmica ecològica dels boscos madurs de la Garrotxa? En sabem res dels paràsits garrotxins? Val la pena dedicar esforços a la recerca sobre el patrimoni natural? Quines són les deu primeres coses que caldria fer? Aquestes i altres preguntes serviran per introduir-nos en un debat apassionant.

Les Tertúlies naturalístiques de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN tenen com a objectiu principal ser un punt de trobada de persones interessades en el patrimoni natural de la Garrotxa i estan obertes a tothom. La idea és trobar-se per sopar o menjar alguna cosa i aprofitar per parlar de diversos temes: aspectes concrets de fauna, flora o geologia, temes transversals referents a la Garrotxa, projectes previstos o que estan en marxa...

Pots consultar altra informació de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN a la plana web: o al Facebook.