Puigdemont: «El PSC és el masover del 155 i quan ve l'amo el deixa passar»

Junts per Catalunya omple el Torín d'Olot per al retorn del president | Artur Mas, que també ha participat en el míting de campanya, afirma que "el Tribunal de Comptes el que vol és fer-nos fora de casa"

El president Puigdemont ha tancat l'acte de Junts per Catalunya a la sala El Torín d'Olot.
El president Puigdemont ha tancat l'acte de Junts per Catalunya a la sala El Torín d'Olot. | Martí Albesa.
12 de desembre del 2017
Actualitzat el 13 de desembre a les 10:37h
«El PSC és el masover del 155 i quan ve l'amo el deixa passar», ha dit aquest vespre, en una vídeoconferència des de l'exili a Bèlgica, el president Puigdemont, que  ha participat, com a cap de llista de Junts per Catalunya (JpC), en l'acte central de la formació política a la Garrotxa, que s'ha celebrat a la Sala El Torìn, a Olot, a dos quarts de vuit del vespre.

Puigdemont feia referència a la colpidora imatge que s'ha vist avui de les lleixes buides del Museu de Lleida, manllevades ahir per la força cap al monestir de Sixena. "Fixeu-vos en la imatge que ens han deixat ara fa poques hores la banda del 155 al seu pas per Lleida, una imatges d’unes lleixes buides", ha dit Puigdemont. "És una imatge que colpeix; en aquestes lleixes hi havia peces d’art que formen part del patrimoni nacional català, que estan protegides per lleis vigents i, tanmateix, han quedat arrasades, perquè per ordre de la justícia espanyola s’han hagut de canviar de lloc", ha continuat.
 

L'acte al Torin d'Olot ha reservat una fila amb llaços grocs en solidaritat amb presos i exiliats. Foto: Martí Albesa.


Per al president a l'exili, les lleixes buides signifiquen que totes les nostres institucions, tot el nostre patrimoni –-llengua, cultura, escola, mitjans de comunicació públics, policia–, "tot això quedarà arrasat…, lleixes buides, la política de lleixes buides que practica el tripartit, els del 155, quan tenen la possibilitat de governar de manera  il·legal i il·legítima com ho estan fent ara… No els donem quatre anys per fer-ho possible", ha reblat.

Sobre el paper d'Àngel Ros, batlle de Lleida, el president ha estat contundent: "Des de la seva poltrona de la Paeria ha estat incapaç d’evitar allò que es va comprometre a evitar. Per què? Perquè el 155 és això: lleixes buides. Obrir la porta, quan truca l’amo, i dir “Bé, vinc a emportar-me això, que és meu, us ho deixat un temps, però això m’ho emporto quan vull i com vull”; i el masover del 155, que és el PSC, com que sap qui és l’amo i s’hi ha rendit, el que fa és –potser ha cridat molt abans–, quan ve l’amo, obre la porta: "Passi, passi…,  i s’ho endugui".
 

La cap de llista per Girona de JpC, Gemma Geis, ha demanat el vot per fer possible la implantació de la República. Foto: Martí Albesa.


La intervenció de Carles Puigdemont tancava un míting de campanya de Junts per Catalunya que ha comptat amb la presència del batlle d'Olot, Josep Maria Corominas –que ha presentat l'acte–; de Francesc Ten, regidor a Tortellà; del batlle de Besalú i vicepresident del Parlament de Catalunya, Lluís Guinó; del president Artur Mas, i de la cap de llista per Girona, la professora de Dret Administratiu i vicerectora de la UdG, Gemma Geis. Geis, de 38 anys, mare de dues mainades, ha reclamat votar la candidatura independentista de JpC no solament per al retorn del president legítim de Catalunya, sinó per a fer possible la implantació de la República.

Mas ha assegurat que el Tribunal de Comptes vol fer-los "fora de casa" i que, a més, "no contents amb això "estan intentant posar-los dins del procés penal de l'1-O". El president del PDECat ha afirmat que "ja ens van jutjar per la via penal, ja ens van inhabilitar, però no contents amb això ara fan sortir un Tribunal de Comptes que el que vol és fer-nos fora de casa… I, a més, ara estan mirant a veure com ens posen als que ja no estem a primera línia dins del procés penal de l'1-O", ha afegit l'antic president.
 

El president del PDECat, Artur Mas, ha insistit que cal triar entre el sobiranisme o la intervenció de l'Estat. Foto: Martí Albesa.


Mas ha insistit que durant molts anys els governs de Catalunya van esperar una "proposta" alternativa al sobiranisme. "En algun moment jo vaig pensar que quan veiessin que això s'estava consolidant contraposarien un projecte en positiu", ha afirmat. Enlloc d'això, ha remarcat, van impulsar "una operació Catalunya per desacreditar els líder sobiranistes" i ara la seva resposta ha estat: "uns a la presó i els altres a l'exili".

L'expresident ha insistit que a les eleccions del proper 21 D es triarà entre "sobiranisme" i "intervenció de l'Estat" i ha assegurat que si no guanyen les forces independentistes, "el bloc alternatiu acabarà amb 40 anys de construcció del país".

 
Arxivat a