La Junta Electoral obliga l'Ajuntament d'Olot a retirar la pancarta dels presos

A requesta del partit Ciutadans, que no té representació al consistori ni cap candidat a la comarca en els pròxims comicis | El batlle acata l'ordre, però penjarà el llençol a can Joanetes cada cop que hi hagi una concentració solidària amb els empresonats

L'Ajuntament d'Olot s'ha vist obligat per la Junta Electoral a retirar la pancarta i els llaços grocs en solidaritat amb els presos polítics.
L'Ajuntament d'Olot s'ha vist obligat per la Junta Electoral a retirar la pancarta i els llaços grocs en solidaritat amb els presos polítics. | Xavier Borràs.
Redacció
12 de desembre del 2017
Actualitzat a les 17:10h
A requesta del partit polític Ciutadans a la Junta Electoral, el consistori ha hagut de retirar la pancarta de "Llibertat presos polítics" i els llaços grocs de la façana de l'Ajuntament –penjats en al·lusió als presidents de l'ANC i d'Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, a més del vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i del conseller d'Interior, Joaquim Forn–, ja que aquest organisme prohibeix expressament penjar símbols com llaços grocs, banderes no constitucionals o pancartes de suport als empresonats durant la campanya com a mesura per a "garantir la neutralitat".

El batlle d'Olot, Josep Maria Corominas, considera la denúncia com un tema purament electoral que no influeix en el sentit del vot del 21D. Corominas desconeix qui va presentar la petició a la Junta Electoral, ja que, de fet, el partit d'Inés Arrimadas no solament no té representants a la Garrotxa, sinó que a la llista electoral de la demarcació de Girona no hi ha cap candidat de la comarca.

L’Ajuntament ha confirmat a Olot Televisió que continuarà penjant la pancarta al balcó si es programa alguna concentració de suport als empresonats davant el consistori. El d’Olot no és l’únic ajuntament afectat per aquesta mesura de la Junta Electoral. Els de Girona, Barcelona o Figueres també han hagut de retirar les seves pancartes i els elements de color groc dels edificis públics.
 
Arxivat a