El primer semestre de 2018 Olot Cultura aporta propostes per a tots els gustos

Avui s’ha presentat la programació, amb activitats de tot tipus i per a tots els públics | Les entrades per als espectacles de pagament ja són a la venda

Jordi Serrat, Josep Berga, Montserrat Mallol i Tena Busquets posen amb el cartell de l'agenda cultural d'Olot del primer semestre de 2018, que han presentat avui a Can Trincheria.
Jordi Serrat, Josep Berga, Montserrat Mallol i Tena Busquets posen amb el cartell de l'agenda cultural d'Olot del primer semestre de 2018, que han presentat avui a Can Trincheria. | Xavier Borràs.
12 de desembre del 2017
Actualitzat el 14 de desembre a les 10:30h
Aquest matí s’ha presentat a Can Trincheria la programació d’Olot Cultura per al primer semestre de 2018, formada per activitats de tot tipus i pensades per a tots els públics. La presentació ha anat a càrrec del regidor de Cultura, Josep Berga, acompanyat de Montserrat Mallol, Tena Busquets i Jordi Serrat. Tota la programació Olot Cultura de gener a juny de 2018 ja es pot consultar a través del web olotcultura.cat. A partir de la setmana que ve, als equipaments culturals, també es podrà recollir l’agenda en paper.
 

Imatge de la portada d'aquesta edició d'Olot Cultura, obra de la fotògrafa Alba Danés.

 
La imatge de portada d’aquesta edició de l’agenda és obra de la fotògrafa olotina Alba Danés Boix. La idea de la imatge pren el concepte cultura quan feia referència al conreu de la terra, de la qual neix el fajol garrotxí i la seva flor blanca, que tantes vegades van reproduir els pintors de l’Escola Paisatgística d’Olot a les seves teles. Com Frida Kahlo en els seus autoretrats, la protagonista de la portada d’aquesta agenda llueix una diadema de fajol blanc per tancar el cercle, per traslladar als nostres caps (i als nostres cors) l’ànima de la cultura, l'esperit de la terra.
 
Més de 50 concerts

Des d’Olot Cultura s’han programat 24 concerts que, sumats als que formen part del cicle de La Roda i els del festival ElMini, sumen més de 50 actuacions musicals.

La programació musical vol ser eclèctica en formats, estils, horaris i espais. Hi haurà les propostes de Jazz Olot, les Sessions Golfes, concerts de clàssica, de rock, de pop i de punk, actuacions a les sis i a les vuit de la tarda, concerts a diferents sales (El Torín, Can Trincheria, Casal Marià, Teatre Principal, església de Sant Francesc...). Hi podrem veure l’espectacle Càntut, Mishima, Joan Miquel Oliver, l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, un concert de piano a càrrec d’una guanyadora del concurs Maria Canals, la presentació del primer disc en solitari de l’olotí Constan, entre d’altres.

Grans noms i propostes polítiques en arts escèniques

En l’àmbit de les arts escèniques, hi haurà diverses propostes de teatre de gran format de dramaturgs de reconegut prestigi nacional i internacional i grans actors i actrius de l’escena catalana. El Cyrano de Lluís Homar; Clara Segura interpretant Bodas de sangre; Adossats amb Ramon Madaula, Carles Canut i Jordi Bosch; Vicky Peña a La visita de la bella dama, o E.V.A. de T de Teatre.

Els LAP (L’Altra Programació, que inclou propostes amb més risc tant a nivell formal com conceptual) tindran aquesta temporada un contingut molt polític. Seran propostes molt diferents entre elles, amb apostes estètiques i de contingut radicals.

Una novetat d’aquesta temporada són els Clàssics a les 8! Es presentaran dues propostes clàssiques (Fuenteovejuna i Els dos cavallers de Verona) a través d’una mirada nova i divertida.

Els museus d'OLot expliquen històries a través del patrimoni

La línia de treball dels Museus d’Olot vol explicar històries a través del patrimoni natural i cultural que custodien.

Es clausurarà l’exposició dedicada a Josep Clarà amb un espectacle de dansa contemporània que fa referència a l’amor de l’escultor per Isidora Duncan que li havia fet de model. Quan a exposicions, es veurà una mostra de ceràmica japonesa contemporània (la més important de Catalunya i de l’Estat Espanyol que custodia el Museu de la Garrotxa); una instal·lació de Jordi Isern; la pintura paisatgística de Vicenç Masdemont que convida a reflexionar per preservar l’entorn, i una exposició dedicada a Sadurní Brunet, un polifacètic artesà de principis del segle XX. També hi haurà el projecte Womart, d’art urbà i talent femení, impulsat a deu ciutats de Transversal.
 
Sismògraf, el festival de literatura MOT, Els grans interrogants de la ciència, les propostes d’Al Primer Pis, Rialles, els cicles de xerrades del PEHOC,... i moltes altres activitats completen la programació d’Olot Cultura de gener a juny de 2018.
 
Arxivat a