L'ANC, els CDR i la CUP faran un recompte paral·lel del 21-D

Es preveu que hi hagi una persona a cada mesa electoral per assegurar «les garanties democràtiques»

Presentació de la iniciativa
Presentació de la iniciativa | ACN
Redacció
08 de desembre del 2017
Actualitzat a les 15:24h
L'ANC organitzarà un recompte paral·lel a les eleccions del 21-D per “assegurar les garanties democràtiques que ha de tenir un procés electoral”, segons ha informat al seu Twitter. Per això, comptarà amb els suport dels CDR escampats per tot el territori i la CUP. L'ANC ja té uns 300 voluntaris a punt.

Es preveu que hi hagi una persona a cada mesa electoral que passarà la informació a un centre de dades on hi haurà unes 250 persones. “Serà un recompte fet des de la societat civil, i s'obrirà un web que s'anirà actualitzant a temps real on es podrà consultar aquest escrutini”, diu l'ANC.

Maria Ballester, a la llista de la CUP, diu que la seva formació donarà suport en aspectes tècnics i també en la promoció i difusió de la iniciativa. “El 21-D és necessari aquest recompte per assegurar les garanties democràtiques que ha de tenir un procés electoral. La garantia és el poble”, argumenta.

Tots els apoderats que hi estiguin interessats i que no tinguin una funció assignada es poden inscriure en aquesta iniciativa contactant amb l'ANC. “Com més persones col·laboradores, més garanties democràtiques”, diu l'entitat.

“La iniciativa és important perquè hem vist que cal confiar més en la gent que en les garanties democràtiques d'un estat autoritari, que prohibeix, entre altres coses, que hi hagi observadors internacionals”, afegeix Ballester.