Beatbox i Solala fan les delícies del primer dia del festival Veus

Les Sound Six actuen avui i també comença la primera tarda amb els petits concerts de les corals locals

La masterclass de Beatbox va obrir la segona edició del festival.
La masterclass de Beatbox va obrir la segona edició del festival. | Martí Albesa.
Redacció
08 de desembre del 2017
Actualitzat a les 9:16h
Veus ha programat el primer dia del festival, aquest dijous, un dels concerts més esperats del festival. L’originalitat i la qualitat vocal de Solala ha omplert de bona música l’escenari del Teatre Principal, que aquest vespre s’ha convertit en un cuina des d’on el trio suec han ofert un dels concerts principals del festival. Les seves versions a capella han creat un nou gènere a la música vocal sueca que, per primera vegada, han portat a l’Estat Espanyol i en exclusiva per al Veus.

A la tarda la masterclass de Beatbox ha obert la segona edició del festival. La sessió ha ofert la possibilitat d’aprendre a imitar sons i convertir-ho en qualsevol estil musical amb només la veu. 16 persones han participat de la sessió impartida per Pulmon BeatBox que, a partir de les 23.30h protagonitzarà la primera sessió golfa del Veus.

Les sessions golfes són les novetats del Veus 2017, que ha programat 13 propostes al voltant de la veu amb una aposta per la qualitat, amb artistes de renom nacional i internacional, sessions golfes i propostes per al públic familiar. Tallers de formació i masterclass completen la programació del Veus, que organitza per segon any l’Ajuntament d’Olot.
 

La qualitat vocal de Solala va omplir de bona música l’escenari del Teatre Principal. Foto: Martí Albesa.

 
Segon dia del Veus

El Veus continua aquest matí amb la jazz session “Olot és gòspel”. De les 11 a 14h i de 16 a 18h a la Sala el Torín, els participants gaudiran cantant junts música gòspel amb temes clàssics i d’avantguarda, treballant elements característics del gènere (el contingut, l’estil, el ritme, la improvisació...) en un sessió conduïda per Rebeca Rods i Amos Obasohan.

Aquest divendres a la tarda, les corals locals agafen la veu cantant del festival. Durant tota la tarda, mini-concerts interpretats per la coral de la gent gran d’Olot (18h), Musiquem Cor (18.30h), Cantabile (19h) i el Cor Gaia (19.30h). Dues hores amb un selecció de temes Nadal que es trobaran al pati de l’antic hospital.

A les 20.30h al Teatre Principal, un altre dels plats forts del Veus: concert de les Sound Six. Les finalistes del “Oh Happy Day” presentaran “Moments” un espectacle ple de força, energia, sensualitat i emoció en un dels concerts del festival que més entrades ha venut d’aquesta edició.

I a les 23.30h, sessió golfa al Torín amb Velvet Candles. El quintet vocal de Barcelona ens aproparà amb composicions pròpies i clàssics al doowop (el du-du-a), el gènere musical americà variant del rhythm and blues.

Més informació i venda d’entrades a www.festivalveus.cat
 
Arxivat a