Catalunya en Comú Podem aterra a la Garrotxa amb Planagumà i Nuet

Per a ambdós polítics cal fer fora el PP i recuperar l'autogovern de Catalunya, sense l'aplicació de l'article del 155, per aplicar polítiques socials reals | Aquest matí han mantingut una reunió de treball amb l'Associació de Desocupats Actius de la Garrotxa

L'olotí Llorenç Planagumà, a l'esquerra, acompanyat del presidenciable Joan Josep Nuet, i del regidor d'OEC, Xavier Garcia.
L'olotí Llorenç Planagumà, a l'esquerra, acompanyat del presidenciable Joan Josep Nuet, i del regidor d'OEC, Xavier Garcia. | Xavier Borràs.
05 de desembre del 2017
Actualitzat a la 13:30h
Per bé que el solell d'aquest matí ha anat enretirant el fred als afores d'Olot, la manca de polítiques d'ocupació de què ha parlat avui el geòleg olotí Llorenç Planagumà, cap de llista per Girona a les eleccions del 21D per Catalunya en Comú Podem, no han pas escalfat gaire l'ambient.

Planagumà, que ha estat acompanyat pel presidenciable de la coalició Joan Josep Nuet, i pel regidor d'Olot en Comú a l'Ajuntament, Xavier Garcia, ha destacat que més enllà del procés hi ha la vida dels "més desfavortis", com han constatat en enquestes internes que els assenyalen que la preocupació de la població per l'atur dobla en percentatge "el problema de Catalunya amb Espanya".

L'aterratge de Nuet i Planagumà a la capital garrotxina responia a dos motius principals: una trobada amb l'Associació de Desocupats Actius de la Garrotxa, de més de 40 anys –que pateixen atur de llarga durada–, i l'acte públic que faran aquest vespre a les 19:00 h a l'Hospici, on desenvoluparan les propostes electorals per a aquests comicis.

Per a Josep Nuet, hi ha dos camins a fer valdre a curt i mitjà termini quant al greu problema de la desocupació: les polítiques actives de treball, que cal incentivar, també via la derogació de la reforma laboral empesa pel PP, el PNB i l'antiga CiU, i l'activació el més immediata possible de la renda mínima garantida que tot i que no és cap panacea pot comportar el mínim per a la supervivència, perquè "passar del 400 euros actuals de l'ajut a als com a mínim 600 i escaig de la renda mínima significa, per a molts, no haver de passar gana".
 

Els candidats de Catalunya en Comú Podem s'han reunit amb l'Associació de Desocupats Actius de la Garrotxa. Foto: Xavier Borràs.


Davant del fet que el Tribunal Constitucional ha tombat la majoria de lleis socials fetes pel Parlament de Catalunya –com, per exemple, la de la pobresa energètica o, tot just ahir, la de canvi climàtic– Llorenç Planagumà ha manifestat que l'única solució possible és "fer fora el PP" i tractar de recuperar l'autogovern de Catalunya, sense l'aplicació del 155. El cap de llista per Girona ha afirmat que, com sempre, les enquestes semblen desfavorables, però novament, com en anteriors ocasions, tenen dades que estan remuntant.

Xavier Garcia ha destacat que tot i que a Olot i a la Garrotxa les xifres de l'atur, segons les fonts municipals, han caigut considerablement, cal no oblidar que cada vegada més les contractacions són molt precàries i de temporalitat més breu.

 
Arxivat a