Acaben les obres de consolidació de la coberta de la Rectoria de Sant Aniol

L’actuació s’ha executat gràcies a una subvenció de la Diputació de Girona i en col·laboració amb els Amics de Sant Aniol d'Aguja | Les obres han consistit en la construcció de la nova coberta dels edificis annexos a la Rectoria

La finalització d’aquestes obres suposa la consolidació de l’estructura de l’edifici i entorn de la Rectoria de Sant Aniol.
La finalització d’aquestes obres suposa la consolidació de l’estructura de l’edifici i entorn de la Rectoria de Sant Aniol. | Amics de Sant Aniol.
Redacció
04 de desembre del 2017
Actualitzat a les 9:54h
La Rectoria de Sant Aniol forma part d’un dels conjunts històrics més emblemàtics i representatius de l’espai natural protegit de l’Alta Garrotxa, tant per la seva rellevància patrimonial com pel seu interès des del punt de vista de l’ordenació de l’ús públic.

Durant els anys 2013, 2014, 2015 i 2016, el Consorci de l'Alta Garrotxa i els Amics de Sant Aniol ja van obtenir finançament per a la realització de les Fases I, II, III i IV de consolidació de l’edifici, gràcies a subvencions de la Diputació de Girona i de la Generalitat de Catalunya.

Al setembre d’enguany, la Diputació de Girona va concedir un ajut extraordinari al Consorci de l’Alta Garrotxa per al Projecte de construcció de la nova coberta de l'Annex 2 i l'Annex 3 de la Rectoria de Sant Aniol, per un import de 25.000 euros.

Les obres s’han desenvolupat al llarg d’aquesta tardor i han finalitzat a finals de novembre. Han consistit, principalment, en la fonamentació i les parets de càrrega de l’edifici, la realització del forjat de formigó i la formació de la coberta dels annexos de la Rectoria.

La finalització d’aquestes obres suposa la consolidació de l’estructura de l’edifici i entorn de la Rectoria de Sant Aniol, i significa un pas fonamental en la rehabilitació i recuperació d’aquest conjunt històric emblemàtic.

A partir d’ara les obres s’hauran de centrar a agençar la funcionalitat dels espais interiors i un seguit d'actuacions que permetin recuperar-ne la utilitat pública.
 

Una de les jornades d'activitat dels Amics de Sant Aniol. Foto: Amics de Sant Aniol