La Vall d'en Bas aprova un pressupost per a 2018 de 3.500.000 euros

Es destinaran 915.000 euros a inversions, amb una nova partida per a energies renovables i augments significatius en educació i joventut

Redacció
01 de desembre del 2017
Actualitzat a les 12:20h
El ple de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas, celebrat el passat dimarts, 28 de novembre, va aprovar per unanimitat el pressupost del consistori per a l’any 2018 amb un valor de 3.514.514 euros, una xifra que suposa un increment del 2’06% respecte a l’exercici del 2017.

El pressupost, que es va portar a votació el passat dimarts, inclou una nova partida de 10.000 euros per al foment d’energies renovables –especialment energia solar– i augmenta la partida d’educació i joventut en un 50% per a tirar endavant diversos projectes educatius com el Consell dels Infants o la creació dels pressupostos participatius de joventut que permetran que els joves del municipi decideixin com gastar una part de la partida d’aquesta àrea.

Per al 2018 també s’incrementa la partida de cultura gràcies al conveni establert amb la Universitat de Girona i torna a augmentar el suport econòmic a les entitats i associacions del municipi. En dos anys, la quantitat destinada a l’associacionisme ha augmentat en més de 7.000 euros.

Aquests augments de partides es fan tot mantenint l’estabilitat pressupostària i amb la previsió de reduir el deute viu. La previsió és que a finals de 2018 estigui al 28,16%, cosa que suposa una reducció del 40% respecte de 2015, quan l’exercici municipal es va tancar amb un deute viu del 64%.

Pel que fa a les inversions, s’hi destinaran 915.000 euros, per a projectes repartits pel territori i els pobles de la Vall. Les inversions inclouen la posada en marxa del centre de la Gent Gran, la construcció d’un pont per creuar el riu al bicicarril del Mallol, més millores a la carretera de la Parcel·lària i als locals socials de Joanetes, Hostalets i Sant Privat d'en Bas, o l’arranjament de la zona verda del polígon de la Serra, entre altres actuacions.

També hi ha prevista una inversió –en aquest cas plurianual– per a la creació d'habitatges per a joves a Sant Privat i a Sant Esteve en base als projectes de cessió de la rectoria de Sant Privat per part del Bisbat i el de rehabilitació del casino de Sant Esteve.