Les corals locals, protagonistes de les actuacions al carrer del festival Veus

El 8 i 9 de desembre hi participaran amb petits concerts de 30 minuts pels carrers del centre d’Olot amb un repertori nadalenc

El Cantabile Cor de Cambra serà una de les corals que participen del festival Veus.
El Cantabile Cor de Cambra serà una de les corals que participen del festival Veus. | Cantabile.
Redacció
30 de novembre del 2017
Actualitzat el 01 de desembre a les 14:07h
El pati de l’Hospital és el lloc triat per la majoria de les corals locals per fer gaudir als ciutadans i visitants d’Olot d’un variat repertori nadalenc i endinsar-los al Veus, el festival de grups vocals de Catalunya, que ja va avançar NacióGarrotxa el passat mes de setembre.

El primer cor a actuar serà la Coral de Gent Gran a les 6 de la tarda del divendres 8 de desembre, seguit de l’actuació de Musiquem Cor mig hora més tard, del Cantabile Cor de Cambra d'Olot a les 19 hores i del Cor Gaia que tancarà els mini-concerts gratuïts de 30 minuts del divendres, a 2/4 de vuit del vespre.
 
El dissabte 9 de desembre serà el torn de la Coral Malagrida a les 18.30 hores i el Gospel Cor Garrotxa a les 19.30 hores també al pati de l’Hospital. Entre els dos concerts, a les 19 hores, la coral infantil de l’escola Malagrida actuarà a la plaça del Carme.
 

El regidor de Promcoió Econòmica, Estanis Vaireda, ha presentat les novetats del festival Veus acompanyat del director musical, Albert Mas, i de Joan Asín, director de la Coral Gaia i Cantabile Cor de Cambra que també hi participen. Foto: Olot Cultura.

 
A banda de les actuacions al carrer, Veus acostarà la música vocal a tothom a través de 13 propostes més entre les quals hi ha una aposta clara per la formació. Quatre són les classes magistrals i tallers que es programen en aquesta edició del festival: una masterclass de beatbox de la mà de Pulmon, una jam session de gòspel a càrrec de Rebeca Rods i Amos Obasohan, un taller vocal a càrrec de The Sons of Pitches i un taller per a corals de Josep Vila.
 
Pel que fa als concerts, Veus incorpora en el programa propostes de grups internacionals com Solala (un nou gènere de música vocal sueca), The Sons ofPitches (una formació del Regne Unit sortida dels pubs de Birmingham i que actualment participa als millors festivals a cappella d’Europa) o Gema4 (un quartet vocal cubà amb els boleros, el feeling i els sonestradicionales com elements distintius de la seva discografia), així com un grup nacional finalista de la última edició del programa Oh Happy Day de TV3, Sound Six.
 
Una de les novetats d’aquesta edició són les sessions golfes que a les 23.30 hores del 7, 8 i 9 de desembre permetran gaudir del festival d’una manera més distesa i ballant els ritmes de la música beatboxdePulmon, doowop de la mà de Velvet Candles i soul, funk i R&B a càrrec d’Scarlet’s Diamond.
 
VEUS també pensa amb el públic familiar i aquesta edició programa dos concerts: Hi havia una vegada... l’òpera encantada on quatre cantants i un pianista protagonitzen una historieta, un somni, unes aventures... petits diàlegs on el cant i el piano són el fil conductor ideal per demostrar que la lírica pot arribar a tothom de manera fàcil i entretinguda; i el concert V-E-U-S! que tancarà l’edició d’enguany i que anirà a càrrec del Cor Infantil Amics de la Unió, format per veus blanques d’entre 11 i 17 anys que interpretaran obres de diferents períodes i estils i que presta especial atenció a la música popular catalana i d’autor, tancant aquesta segona edició.
 
Més informació i venda d’entrades a www.festivalveus.cat.
 

Cartell del festival Veus, de grups vocals de Catalunya. Foto: Veus.

Arxivat a