VÍDEO Lluís Amat: «Aquestes eleccions són: o 155 o ens liquiden el país»

Esquerra Republicana de Catalunya presenta a la Vall d’en Bas els candidats i els actes de campanya a la Garrotxa per a les eleccions al Parlament del 21D

Anna Barnadas i Lluís Amat són els candidats garrotxins d'ERC a les eleccions al Parlament de Catalunya del 21-D.
Anna Barnadas i Lluís Amat són els candidats garrotxins d'ERC a les eleccions al Parlament de Catalunya del 21-D. | Xavier Borràs
30 de novembre del 2017
Actualitzat a les 12:00h


Lluís Amat, batlle de la Vall d’en Bas, ha estat contundent aquest matí durant la presentació dels candidats de la Garrotxa d’Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions al Parlament del 21 de desembre: “Aquestes eleccions són: o 155 o ens liquiden el país”. Amat, batlle de la Vall d’en Bas, que va en vuitena posició a les llistes, ha estat acompanyat d’Anna Barnadas, l’altra candidata, regidora i cap del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament d’Olot, i del batlle de Santa Pau, Josep Companys, coordinador comarcal del partit republicà. L’acte de presentació s’ha fet al mirador de la Vall d’en Bas situat al darrere de l’Ajuntament, a Sant Esteve d’en Bas.

Barnadas –que va tretzena a la llista de la demarcació de Girona– ha destacat, pel que fa a la campanya, que ERC a la Garrotxa estarà present a Riudaura, a Sant Feliu de Pallerols, a Tortellà, a Castellfollit de la Roca, Olot, la Vall d'en Bas, Santa Pau…, amb la idea "de compartir amb la gent, d'acostar-nos-hi, amb vermuts, botifarrades, trobades, cafès…, perquè puguin expressar les seves inquietuds i nosaltres puguem ser útils". Per a la candidata garrotxina aquestes eleccions tenen un missatge clar, i és "si volem que governi la gent del 155, volem que governi Mariano Rajoy, o volem que governin els partits que estem per un futur i una vida millor per als nostres ciutadans?". Ha apuntat, també, que és important que la Garrotxa pugui accedir al Parlament.

Lluís Amat: "Omplir les urnes de vots de llibertat"

Per la seva banda, Lluís Amat ha afirmat que la gent a l'hora d'anar a votar cal que recordi "l'esperit de l'1 d'octubre, perquè si recordem aquest dia hem de recordar les complicitats de les persones, la persistència, la determinació, la fermesa, la convicció en les idees…,fins i tot se'ns dibuixa un petit somriure, perquè vam patir-ho, però vam gaudir-ho molt". Per a Amat és clar que aquestes eleccions "o són el 155 o és la llibertat del nostre país"; per això, "perquè aquestes eleccions van de democràcia" i per a recuperar l'esperit de l'1 d'octubre i defensar les nostres institucions, "aquest 21 de desembre hem d'omplir les urnes de vots de llibertat".

Lluís Amat, nascut a Barcelona fa 54 anys, va aconseguir la batllia de la Vall d'en Bas, el segon municipi amb més població de la Garrotxa, amb La Vall Plural, una agrupació de veïns associada a ERC que s'enfrontava a qui havia estat el batlle del municipi durant 16 anys, Miquel Calm.

Anna Barnadas, nascuda a Olot el 1969, és llicenciada en Biologia i màster en gestió ambiental en l’àmbit municipal. Va entrar a formar part d’ERC Olot fa tres anys; un any després de la seva arribada al partit, va ser escollida número 2 de la formació a les eleccions municipals del 2015, fet que li va permetre entrar com a regidora a l’Ajuntament d’Olot, on exerceix el càrrec des de fa dos anys. És la portaveu del partit des de juny de 2017, quan Pere Gómez va renunciar al capdavant del grup municipal olotí.

Amat i Barnadas van ser escollits amb la majoria de vots al congrés comarcal que es va celebrar a principis del mes de novembre amb la militància del partit. Tots dos van ser presents el passat diumenge, 26 de novembre, a Can Trona a l'acte de precampanya d’Esquerra Republicana a la Garrotxa, des d’on el número 2 d’ERC per Girona, Roger Torrent, va deixar clar que “les eleccions del 21-D van de tirar entre el 155 o les nostres institucions i la nostra dignitat”.