El Petit Format d’Olot tanca amb èxit de públic, companyies i voluntaris

Una de les obres representada, «Fairfly», s’emporta dos premis Butaca

«Fairfly», representada al Teatre Principal d'Olot durant El Petit Format ha rebut dos premis Butaca.
«Fairfly», representada al Teatre Principal d'Olot durant El Petit Format ha rebut dos premis Butaca. | Olot Cultura.
Redacció
29 de novembre del 2017
Actualitzat a les 10:18h
La tercera edició d'El Petit Format a Olot, aquesta mostra de teatre de proximitat, arriba al final del recorregut amb el millor balanç pel que fa a aforament, propostes escèniques i tracte a les companyies i als espectadors. La programació d’aquesta edició l’han conformat un total d’onze espectacles que durant cinc dies han ocupat diversos indrets de la ciutat, exhaurint les entrades pràcticament en totes les funcions, i obtenint unes crítiques teatrals molt favorables per part del públic assistent.

La idea de crear El Petit Format va néixer en el moment que els components d’Una Càpsula Teatre, organitzadors de la mostra, van posar-se a treballar amb el guió de Fuita, que pretenien representar als menjadors i a sales d’estar dels habitatges de la ciutat. Així fou com va estrenar-se i va donar el tret de sortida a la mostra, i que en aquesta edició ha tingut lloc en espais tan diversos com ara l’obrador de la pastisseria Cacau, el Cafè Art Fontanella, l’espai Núria Social, un pis particular, l’església de Sant Ferriol, el Teatre Principal i l’Orfeó Popular Olotí.

La mostra ha clos la tercera edició havent omplert en total 554 localitats que han gaudit de les propostes, amb un aforament limitat d'entre 20 i 90 espectadors, segons l’espectacle. 

En aquesta edició també s’ha apropat el teatre als nens i nenes de la ciutat i a les persones grans, realitzant funcions gratuïtes a tots els cicles de P3 de les escoles d’Olot i l’Escola Joan XXIII, amb un total de 321 infants que han gaudit d’un espectacle a les seves aules. I alhora hem ofert el teatre als pisos de la gent gran de la ciutat amb una comèdia local, on un total de 110 àvis i àvies s’ho han passat d’allò més bé amb la programació. 

Cal destacar que una de les obres que ha format part d’aquesta tercera edició, la comèdia Fairfly, de La Calòrica, programada gràcies a la col·laboració amb Dinàmig, acaba d’obtenir dos Premis Butaca com a millor text i millor espectacle de petit format. El text, de Joan Yago, retrata amb una certa ironia el fenomen de l’emprenedor a través d’uns personatges tan reals com entranyables.

Els membres de l’organització estan molt satisfets, ja que més enllà de les xifres, el que s’ha complert a estat els objectius de la mostra, i per tant el balanç és molt positiu; propòsits enfocats en apropar a l’espectador la veritat del teatre, oferir un bon tracte tant al públic com a les companyies convidades i així com també a tots els voluntaris que fan possible el correcte desenvolupament de cada espectacle. 

D’aquí a un o dos mesos, els membres de l’organització tornaran a recórrer els teatres catalans a la recerca de nous espectacles de petit format per bastir un nou programa que pugui encarar la tercera edició.
 
Arxivat a