El conductor de l'accident de la Canya en què va morir un jove queda lliure

El jutge ha decretat mesures cautelars per al veí de Sant Joan les Fonts com a autor d’un delicte contra la seguretat viària, per conduir sota els efectes de l’alcohol i les drogues, per un delicte d’homicidi per imprudència i un altre delicte de lesions

L'indret de la Canya on va tenir lloc l'accident, amb el resultat d'una víctima mortal.
L'indret de la Canya on va tenir lloc l'accident, amb el resultat d'una víctima mortal. | Cedida.
Redacció
29 de novembre del 2017
Actualitzat a les 8:52h
El jutjat d'Olot, després de prendre declaració al conductor que van detenir els Mossos d'Esquadra el passat divendres –en què per causes que encara no es coneixen va atropellar amb resultat de mort un jove de 33 anys i va ferir greument la seva mare–, ha decidit deixar-lo lliure, amb mesures cautelars, com a autor d’un delicte contra la seguretat viària, per conduir sota els efectes de l’alcohol i les drogues, per un delicte d’homicidi per imprudència i per un altre delicte de lesions.

Els fets van tenir lloc cap a dos quarts de set de la tarda del passat divendres, concretament, al quilòmetre 84 de la carretera N-260 en direcció a Lloc Alou (Vall de Bianya), al sector de la Canya, a pocs metres de la cruïlla de la urbanització la Roureda –vora un pas de vianants i un semàfor– i al costat d'una marquesina d'autobusos, que ha quedat del tot destruïda.

El conductor, de 23 anys, també veí de Sant Joan les Fonts, conduïa un vehicle tot terreny –que circulava per un carrer paral·lel a la carretera, separat d’aquesta per una estreta zona verda– va sortir de la via i va envestir els dos vianants que caminaven per una vorera que passa entre la carretera i una zona verda. Després d'atropellar els vianants, el vehicle va seguir la trajectòria amb l’automòbil i va impactar contra la marquesina de la parada d’autobús.

Els mossos van veure que el conductor presentava símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de les begudes alcohòliques. Quan li van fer la prova d’alcoholèmia va donar un resultat positiu de 0.56 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, més del doble del màxim permès que en aquest cas era de 0.25 mg/l. A més, el jove també va donar positiu en la prova de detecció de drogues. Un cop el conductor va ser assistit pels serveis sanitaris va quedar detingut i passà a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Olot, que en els pròxims dies, un cop decidida la llibertat amb mesures cautelars, podria ordenar-ne l'ingrés a la presó.