El nou CAP de Sant Miquel podria obrir amb barracons l'any vinent

Al darrer ple municipal el batlle va anunciar l'oferiment d'uns mòduls prefabricats situats a Figueres per part de l'Institut Català de la Salut

Els terrenys que ocuparan els mòduls prefabricats del nou CAP del barri de Sant Miquel.
Els terrenys que ocuparan els mòduls prefabricats del nou CAP del barri de Sant Miquel. | Pau Masó.
29 de novembre del 2017
Actualitzat a les 8:20h
El nou ambulatori del barri de Sant Miquel, que es bastirà entre els carrers del Rei Martí l’Humà i de l'Abat Racimir –l'actual CAP és a l’avinguda Girona d’Olot des de fa deu anys– podria posar-se en marxa l'any vinent si prospera l'oferiment fet per Sara Rodríguez, directora d'Atenció Primària de l'Institut Català de la Salut a la demarcació de Girona, d'installar-hi uns mòduls prefabricats de bona qualitat i que actualment ja no es fan servir, tal com va anunciar el batlle d'Olot, Josep M. Corominas, durant el darrer ple de l'Ajuntament, celebrat el passat 23 de novembre.

En la mateixa sessió plenària, el regidor Josep Gelis va explicar que, després de cinc mesos de negociacions amb els propietaris –la immobiliària Sòlvia, de Banc Sabadell–, s'havia arribat a un acord per adquirir els terrenys on se situarà el nou CAP per un preu de 242.800 euros, que es pagaran en tres parts, durant l'exercici actual i els subsegüents. Precisament, el fet que s'hagues de pagar "tants de diners" a aquesta entitat va ser la raó principal per la qual la CUP es va abstenir d'aprovar la proposta del conveni d'afectació de béns a expropiar. La regidora d'aquest formació, Anna Descals, va blasmar que no es pogués obligar la immobiliària del Banc de Sabadell a posar a disposició els pisos buits que tenen a Olot i que els "rebentava" que, a sobre, se'ls hagués de pagar la quantitat esmentada per uns terrenys.

Dels gairebé 1.200 metres que s'adquireixen amb el conveni acordat, l'una serviria per als mòduls temporals i l'altra, mentre no es fan les obres del CAP definitiu, serviria com a aparcament. En aquests mòduls prefabricats s'hi podria oferir i ampliar serveis com els de pediatria o radiologia, segons va apuntar el batlle. De fet, en aquests moments, a l'actual CAP de Sant Miquel hi ha una població assignada que s’acosta als 6.000 usuaris i s'hi rep 40.000 visites anuals.

Durant la celebració del ple, el batlle va voler fer un recordatori per al conseller de Salut, Antoni Comín, actualment empresonat, que es va comprometre a tirar endavant el nou centre en una visita que va fer a la Garrotxa l'agost de 2016.


 
Arxivat a