La Mostra de Pessebres tornarà a omplir de Nadal Olot

Cinc indrets acolliran diverses exposicions i muntatges pessebrístics gratuïts, del 2 de desembre al 7 de gener

Els populars i tradicionals caganers també seran presents a la Mostra de Pessebres.
Els populars i tradicionals caganers també seran presents a la Mostra de Pessebres. | Olot Cultura.
Redacció
28 de novembre del 2017
Actualitzat el 30 de novembre a les 15:44h
La Mostra de Pessebres tornarà a omplir Olot de propostes pessebrístiques que, com sempre, combinaran la tradició amb la contemporaneïtat. La Mostra s’ubicarà en cinc seus (Museu dels Sants, edifici Hospici, Can Trincheria, Biblioteca Marià Vayreda i claustre del Carme) que acolliran exposicions i muntatges pessebrístics del 2 de desembre al 7 de gener.
 
A sota les voltes de l’edifici de l’Hospici hi podrem veure quatre pessebres populars de gran format fets per pessebristes d’arreu de Catalunya; a la Sala Oberta 2, una exposició de diorames de la tradició pessebrística d’Olot i la Garrotxa i un homenatge a Lluís Carbonell, reconstruint un dels diorames que havia instal·lat a les finestres del seu estudi a la Casa Batlló.
 
A la planta baixa del Museu dels Sants d’Olot, David López farà un muntatge amb les peces de la col·lecció Renart que custodia el Museu.
 
A Can Trincheria s’hi podrà visitar una exposició titulada “Músics de pessebre”, en què podrem veure un centenar de figures de pessebre de la família Bartolomé-Garrich que representen músics de tot tipus amb els instruments. Com sempre, al primer pis de la casa hi trobareu el singular Pessebre de saló.
 

Un diorama del pessebre a l'Hospici. Foto: Martí Albesa

 
Els finestrals de la Biblioteca Marià Vayreda acolliran l’exposició “Els pescadors de l’Escola Municipal d’Expressió”, obra dels alumnes del centre, inspirats en el riu.
 
Els estudiants de l’Escola Superior d’Art i Disseny d’Olot aposten un any més per la visió contemporània del Nadal amb un muntatge al claustre de l’escola.
 
La Mostra de Pessebres s’inaugurarà el dissabte 2 de desembre, a les 17 h, a Can Trincheria.
 
Horaris de les seus: de dilluns a divendres, de 10 a 14 i de 17 a 19 h Caps de setmanes i dies 6 i 8 de desembre, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h 25, 26 de desembre i 1 i 6 de gener, de 18 a 20 h. Visites guiades a la Mostra per a grups amb reserva prèvia al 972 266 762 (preu: 60 euros/grup)
 
Activitats complementàries gratuïtes a la mostra de pessebre al Museu dels Sants

APERITIUS FÀCILS DE FER I PER QUEDAR BÉ
Taller de cuina per fer aperitius durant les festes de Nadal, a càrrec de Joan Masegur del restaurant Hostal dels Ossos
Dissabte 9 de desembre, 18 h
 
POSTALS DE NADAL
Taller de postals de Nadal amb collage, a càrrec de la companyia La Sal Dissabte 16 de desembre, d’11 a 12 h i de 12 a 13 h
Taller per a nens i nenes a partir de 3 anys Cal inscripció prèvia al 972 266 791
 
FES EL TEU FANALET
Taller de fanalets de Reis, a càrrec de la companyia La Sal Dissabte 30 de desembre, d’11 a 12 h i de 12 a 13 h
Taller per a nens i nenes a partir de 3 anys Cal inscripció prèvia al 972 266 791.
 

 
Arxivat a