El bisbe de Girona presidirà dissabte l'aplec de Santa Bàrbara de Pruneres

La festivitat s'iniciarà dos quarts d'onze amb un bon esmorzar , la missa, encantament de coques, jocs de cucanya i música

Un aspecte de l'esmorzar popular de l'aplec de Santa Bàrbara de Pruneres l'any 2015.
Un aspecte de l'esmorzar popular de l'aplec de Santa Bàrbara de Pruneres l'any 2015. | El Brull digital.
Redacció
28 de novembre del 2017
Actualitzat el 30 de novembre a les 12:09h

El bisbe de Girona, monsenyor Francesc Pardo –nomenat pel papa Benet XVI el juliol de 2008– presidirà la missa de l'Aplec de Sata Bàrbara de Pruneres, que tindrà lloc aquest pròxim dissabte, 2 de desembre en aquesta església d'Oix (Montagut i Oix), enclavada a la serra de Santa Bàrbara, al bell mig de l'Alta Garrotxa.

La festa començarà a dos quarts d'onze amb la rebuda i l'esmorzar; seguidament, a 2/4 de 12
es farà la missa en honor de Santa Bàrbara i el cant dels goigs; acabada la missa hi haurà:


— encantament de coques;
— rifa d’un quadre deMiquel Plana i un pernil;
— dinar: hi haurà un foc a disposició de tothom per preparar el dinar o coure carn.
— sardanes amb CD i jocs de cucanya.

A la sobretaula en Manelic de Pera, amb el seu inseparable acordió, donarà ritme i melodia a velles tonades per a continuar amb el bon ambient de l’aplec.

Aquest aplec l'organitzen cada any els Amics de l’Alta Garrotxa-Associació Cultural Terra Aspra, en col·laboració amb l'Ajuntament de Montagut i Oix, l'Ajuntament d’Olot, la  Parròquia d’ Oix i Montagut, els familiars de l’artista Miquel Plana, Miquel Vila Espigulé del mas Palomeres, Embotits Noël, Fleca i Pastisseria Cal Tuset, OVOXO, el poble d’Oix i l’ermità Jordi.

De de Santa Bàrbara de Pruneres s'hi observa una panoràmica excepcional sobre la vall d'Oix, el Bassegoda, el Ferran, etc. És una obra inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.