Olot només encendrà els llums de Nadal durant l'horari comercial

Es tracta d'un gest simbòlic, demanat per l'ADL Garrotxa, en protesta per la situació que es viu al país, amb mig Govern i dos dirigents polítics a la presó i l'altre mig a l'exili | També, es penjarà tres llaços grocs en diversos punts de la ciutat

Els llums festius de Nadal s'apagaran a partir de quarts de nou de la nit a Olot.
Els llums festius de Nadal s'apagaran a partir de quarts de nou de la nit a Olot. | Martí Albesa.
Redacció
27 de novembre del 2017
Actualitzat a les 12:29h
Olot només encendrà els llums de Nadal durant l'horari comercial, segons ha manifestat el regidor de Mobilitat i Via Pública de l'Ajuntament, Josep Gelis, a Ràdio Olot. La decisió s'ha pres després de la petició que va fer l’Assemblea per la Defensa de les Llibertats de la Garrotxa (ADL) al consistori olotí, un gest simbòlic en protesta per la situació que es viu al país, amb mig Govern i dos dirigents polítics a la presó i l'altre mig a l'exili.

Així doncs, els llums de Nadal d’Olot s’encendran i s’apagaran, a partir d'aquest divendres 1 de desembre, coincidint amb l’horari comercial, és a dir, que des de quarts de nou de la nit el centre de la ciutat deixarà d’estar il·luminat pels llums festius. Gelis ha precisat que només es podran apagar els llums del centre de la ciutat perquè l’enllumenat de les avingudes funciona amb l’enllumenat públic i no és possible controlar-lo.

La Nit de Nadal i la Cap d’Any també s'afegiran a aquestes restriccions de protesta i no restaran il·luminades fins a la matinada, com era habitual, i quedarà restringida també segons  l’horari comercial. Tanmateix, durant la nit de Reis sí que es respectarà l’horari dels darrers anys, especialment perquè els Màgics puguin repartir regals sense problemes a tota la mainada.

L'Ajuntament també ha fet públic que penjarà tres llaços grocs: un a l’Ajuntament, un altre a la plaça Mercat i, finalment, el darrer, davant l’església de Sant Esteve.
Arxivat a