Un mort i un ferit greu per un atropellament a la Garrotxa

El conductor ha donat positiu en alcoholèmia i drogues i ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra | El vehicle ha sortit de la via a Sant Joan les Fonts per causes que ara s'investiguen i ha impactat contra una parada on les víctimes esperaven l'autobús

Redacció
24 de novembre del 2017
Actualitzat el 27 de novembre a les 11:23h
Una persona ha mort i una altra ha resultat ferida greu després de ser atropellades per un cotxe mentre esperaven l'autobús en una marquesina a la urbanització de la Roureda, al sector de la Canya, al terme de Sant Joan les Fonts (Garrotxa). Els fets han tingut lloc cap a dos quarts de set de la tarda, concretament, al quilòmetre 84 de la carretera N-260 en direcció a Lloc Alou (Vall de Bianya) a pocs metres de la cruïlla de la urbanització la Roureda –vora un pas de vianants i un semàfor– i al costat d'una marquesina d'autobusos, que ha quedat del tot destruïda.

Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van detenir ahir el conductor, un home de 23 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Sant Joan les Fonts, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària, per conduir sota els efectes de l’alcohol i les drogues, d’un delicte d’homicidi per imprudència i d’un delicte de lesions per imprudència.L'home mort de 33 anys i la dona ferida de gravetat, de 55 anys, eren mare i fill. La dona va haver de ser traslladada a l'Hospital Josep Trueta de Girona en estat molt greu.

El sinistre s'ha produït cap a dos quarts de set de la tarda quan un vehicle tot terreny –que circulava per un carrer paral·lel a la carretera, separat d’aquesta per una estreta zona verda– ha sortit de la via i ha envestit els dos vianants que caminaven per una vorera que passa entre la carretera i una zona verda. Després d'envestir els vianants, el vehicle ha seguit la trajectòria amb l’automòbil i ha impactat contra la marquesina de la parada d’autobús.

Els mossos van veure que el conductor presentava símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de les begudes alcohòliques. Quan li van fer la prova d’alcoholèmia va donar un resultat positiu de 0.56 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, més del doble del màxim permès que en aquest cas era de 0.25 mg/l. A més, el jove també va donar positiu en la prova de detecció de drogues. Un cop el conductor va ser assistit pels serveis sanitaris va quedar detingut i passarà en les properes hores a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Olot.

Al lloc dels fets hi han estat 2 ambulàncies, 4 vehicles de bombers i els Mossos d'Esquadra. L'accident no ha afectat el trànsit de la N-260, perquè els sinistre ha quedat situat al costat de la carretera i els vehicles d´emergències s'han pogut ubicar en les vies d'entrada a la urbanització. No és la primera vegada que es produeix un accident amb resultats fatals en aquest zona, on s'inicia una llarga recta a l'entorn d'àrees urbanitzades.