Els pressupostos participatius començaran al 2018 a la zona sud d'Olot

Als barris de Sant Roc, Pequin, Bonavista, Les Fonts i Batet | El 2019 seran a l'oest i el 2020 arribaran a la zona nord

Imatge del ple municipal d'aquest dijous 23 de novembre.
Imatge del ple municipal d'aquest dijous 23 de novembre. | Martí Albesa.
24 de novembre del 2017
Actualitzat a les 15:50h
El ple de l'Ajuntament d'Olot va aprovar aquest dijous per unanimitat el reglament dels pressupostos participatius. Els comptes municipals de 2018 reserven una partida de 100.000 euros perquè  els veïns i veïnes d’Olot puguin debatre i decidir quines milloren s’han de fer.  El reglament estarà en informació pública els primers mesos de 2018 perquè tothom qui vulgui pugui fer-hi aportacions

En el ple d’aquest dijous, després de l'aprovació del reglament, es va fer el sorteig de la zona on es desenvoluparan els pressupostos participatius d’Olot al 2018 i els anys en què es treballarà a la resta de zones (per a l’exercici 2019 i 2020). Atenent al sorteig, els pressupostos participatius començaran l'any 2018 a la zona sud d'Olot, als barris de Sant Roc, Pequin, Bonavista, Les Fonts i Batet. L'any 2019 els pressupostos seran a l'oest, als barris de Sant Andreu, Creu, MasBaix, PlaDalt-Cassés, Xiprer, Planotes, Montolivet, Desemparats i Eixample Malagrida, i, finalment, l'any 2020 arribaran a zona nord, als barris de Les Mates,Pla Baix, Morrot, Estires-Sant Francesc, Sant Cristòfor-Mas Bernat i Benavent.
 

Les paperetes de les tres zones d'Olot que van servir per fer el sorteig d'ahir. Foto: @olotuit.

 

Pel fet que a Sant Miquel i al Nucli Antic ja hi ha en marxa plans integrals d’accions de millora s’ha optat perquè aquesta barris d’Olot quedin exclosos del projecte i dividir la  resta de la ciutat en les tres grans àrees esmentades (amb una quantitat de població semblant).

Tots els veïns i veïnes de la zona on es desenvolupi aquesta primera edició dels Pressupostos Participatius estan convidats a participar-hi, així com els de la resta de la ciutat (encara que no podran votar les propostes finalistes). Durant el procés s'organitzaran diversos espais de trobada i debat (s’anunciaran una vegada escollida la zona) per parlar i consensuar les propostes de millora. Per a les persones que no hi puguin assistir també se’ls oferirà la possibilitat de fer arribar accions de millora a través d’internet.

Les accions proposades han de ser de competència municipal, s’han de poder realitzar en un període màxim de sis mesos (dins l’any 2018) i han de tenir un cost mínim de 5.000 euros i no superar els 40.000. Una vegada escollides les accions es validaran tècnicament, se’ls assignarà un pressupost i es posaran a votació. Podran votar els veïns i veïnes de la zona de més de 16 anys. Les votacions seran al mes de maig, es faran online, tot i que s’organitzaran activitats presencials per ajudar a votar les persones que tinguin dificultats per fer-ho.  Les iniciatives més votades fins a esgotar els 100.000 euros de pressupost seran les que finalment executaran.
Arxivat a