El president Puigdemont intervindrà en el lliurament de la Medalla de la Ciutat a RCR Arquitectes

Ho va anunciar el tinent d'alcalde Pep Berga al ple municipal d'Olot celebrat aquest dijous

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, serà present al lliurament de la Medalla de la Ciutat d'Olot.
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, serà present al lliurament de la Medalla de la Ciutat d'Olot. | ACN.
24 de novembre del 2017
Actualitzat a les 9:16h
El president Carles Puigdemont serà present al lliurament de la Medalla de la Ciutat a RCR Arquitectes aquest dissabte a l'acte que es farà al Teatre Principal d'Olot, a partir de les sis de la tarda, a través d'una videoconferència que tothom podrà seguir en una pantalla gegant, tal com va fer saber ahir durant el ple municipal el primer tinent d'alcalde, Pep. Berga.

La proposta d'aquesta distinció, que ha rebut el suport de més de 150 persones, institucions i col·lectius de la ciutat, va ser aprovada al ple d'ahir amb els vots favorables de tots els grups municipals, tret de la CUP –com ja va avançar NacióGarrotxa–, i Olot en COmú, que van votar-hi en contra.
 

El primer tinent d'alcalde, Pep Berga (a la dreta), va anunciar la presència del president de la Generalitat al ple municipal d'aquest dijous. Foto: Martí Albesa.


Berga va explicar que Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta van decidir crear l’any 1988 a Olot RCR Arquitectes i que sempre s'han mantingut fidels a la ciutat, amb què han col·laborat tothora. Precisament, “la combinació amb encert dels valors locals amb la dimensió universal” ha estat un dels arguments amb què el jurat va anunciar el passat mes de març la concessió del Pritzker a RCR Arquitectes. El tinent d'alcalde també va destacar la integració de la seva obra amb el paisatge i l’entorn que conceben i projecten des del seu estudi d’Olot. L’estadi d’atletisme del Tossols, el pavelló de bany i el Firalet són algunes de les seves obres a l’espai públic d’Olot. Són obra RCR, projectes d’àmbit privat com el restaurant i els pavellons de Les Cols i l’antiga foneria de Can Barberí convertida en el seu estudi de creació situat al carrer Fontanella des d’on, cada estiu, organitzen el Workshop RCR LAB·A.

Durant el ple, la CUP que va votar en contra de la proposta, en veu de Lluís Rubió va dir: "Nosaltres no vindrem a l'entrega d'aquesta medalla i a més pensem que caldria encetar el debat dels criteris i les maneres com s'adjudiquen i s'entreguen aquests reconeixements. Un debat serè i amb tothom". Els anticapitalistes no neguen les qualitats arquitectòniques i innovadores de les obres de RCR Arquitectes, però tampoc poden "obviar que algunes de les seves obres a la ciutat han resultat en ocasions poc funcionals"i en aquest sentit esmenten la pista d’atletisme del Tossols, el Firalet, "amb tots els problemes que va generar" o el Centre Cívic de Riudaura que manifesten que és "un veritable nyap que a dia d’avui continua tancat i sense previsions de poder-se obrir".

Pep Berga va esmentar que aquesta distinció s'ha atorgat molt poques vegades en els darrers vint anys: al pare Llagostera, al Clup de Patinatge i a Pere Alzamora. El nou regidor d'Educació es mostrà obert a revisar els protocols del reglament d'honors i i distincions de la ciutat, per bé que va fer notar que les propostes de lliurament poden provenir de la ciutadania.

Esquerra Republicana, que va votar a favor, sí que va voler que constés que "potser hauria estat bé endarrerir aquest acte" per causa de la situació política que viu el país. Berga va manifestar que no hi estava pas en desacord, però va argumentar que també "calen gestos" i va ser quan va anunciar la presència del president Puigdemont via videoconferència a l'acte,

 
Arxivat a