Guillem Roca i Arnau Vergés guanyen les Beques Ciutat d’Olot de 4.500 euros

Guillem Roca Méndez s'endú la Beca Oriol de Bolòs de Ciències Naturals per a un projecte sobre moviments gravitacionals a la Garrotxa | Arnau Vergés i Tejero aprofitarà la Beca Ernest Lluch de Ciències Socials i Humanes per a un estudi sobre l’eixample Malagrida

Els premiats amb les Beques Ciutat d'Olot posen amb el batlle a l'Arxiu Comarcal.
Els premiats amb les Beques Ciutat d'Olot posen amb el batlle a l'Arxiu Comarcal. | Martí Albesa.
Redacció
22 de novembre del 2017
Actualitzat el 28 de maig del 2018 a les 9:23h

La presentació de les Beques Ciutat d'Olot s'ha fet a l'Arxiu Comarcal de la Garrotxa. Foto: Martí Albesa.


Arnau Vergés i Tejero (Olot, 1979) és el guanyador de la Beca Ernest Lluch de Ciències Socials i Humanes amb el projecte “L’Eixample Malagrida d’Olot: ciutat jardí, ciutat radial o geometria natural?”. L’estudi se centrarà a investigar si l’autoria real del projecte correspon a Joan Roca i Pinet i Josep Esteve, els dos arquitectes que signen els plànols de 1916 i 1925, respectivament.
 

Arnau Vergès, a l'esquerra, ha guanyat la Beca Ernest Luch per a un projectes sobre l'eixample Malagrida. Foto: Martí Albesa.


Vergés també analitzarà si es pot donar per vàlid el model de ciutat jardí com a base del projecte o bé si va ser un espai pensat per viure-hi les persones burgeses. Vergés  estudiarà, igualment, la influència política de Malagrida en el projecte i farà un inventari de l’arquitectura Noucentista i també la que sorgeix a partir de l’aiguat d’Olot, quan la zona perd valor i s’hi fan habitatges socials.

Guillem Roca Méndez rep la Beca Oriol de Bolòs de Ciències Nautrals 2017 per al projecte “Cartografia a partir de sistemes d’informació geogràfica (SIG) de la susceptibilitat de processos gravitacionals a la Garrotxa (Catalunya)”.
 

Guillem Roca desenvoluparà un projectes sobre els esllavissaments de roques a la Garrotxa amb la Beca Oriol de Bolós. Foto: Martí Albesa.


Els moviments gravitacionals són un tipus de fenomen que poden generar una gran perillositat. Es tracta del desplaçament de masses rocoses o de sòl que durant el moviment on els materials es desplacen per les vessants de les muntanyes (esllavissaments). El projecte farà, amb l’ajuda de sistemes informàtics, un mapa de les zones de la Garrotxa on hi ha hagut despreniments i localitzarà els llocs on se’n podrien donar.

Els guanyadors rebran 4.500 euros per a elaborar els seus estudis.
 
Arxivat a