L'Esbart d'Olot va celebrar 25 anys de l'Escola de Dansa amb un dinar popular

L’Escola de Dansa Folklòrica de la Garrotxa ser creada el setembre de 1992

El cos de dansa de l'Esbart Olot.
El cos de dansa de l'Esbart Olot. | Esbart d'Olot.
Redacció
22 de novembre del 2017
Actualitzat a les 10:06h
L'Esbart d'Olot, va celebrar dissabte passat, 18 de novembre, els 25 anys de la creació de l'Escola de Dansa de l'Esbart Olot, amb un dinar al local de l'entitat, amb la presencia dels fundadors de l'entitat, antics balladors i responsables de la mateixa.

L'escola de Dansa de l'Esbart Olot va ser creada el mes de setembre de l'any 1992. Els instigadors del projecte van ser Salvador Vilar, que fou elegit president , Enric Plana, vicepresident, Agustí Verdaguer, secretari, Enric Estarriola,tresorer, i Manel Turón, Martí Plana i Francesc Planas, vocals.

L’objectiu principal d’aquells joves que l’any 1992 van fundar l’Escola de Dansa Folklòrica de la Garrotxa, era recuperar la dansa popular, transmesa, al llarg de tants anys de generació en generació. Vint-i-cinc anys després, prop d’una setantena de persones formen part de l’Esbart, i sota la direcció d’Àlvar Borrell participen en tota mena activitats a Olot i arreu.

Han recuperat danses tradicionals: com el Ball Pla d’Olot, que data del segle XVIII, o el Ball del Xai Be, una dansa de pastors del segle XV, considerada de les més antigues de Catalunya. Hi ha 25 nens i nenes que es formen a l’Escola de Dansa. És a partir dels 15 i 16 anys, quan es poden apuntar a l’Esbart. L’Esbart, però, no és només un espai per a la recuperació, sinó també per a la creació. Aquest any han presentat l’espectacle 8del9: Festa Major, que recrea l’ambient que es viu a Olot durant les Festes del Tura. Precisament, enguany van aconseguir més de 3.700 euros en un una campanya de microfinançament a Tot Suma, per aconseguirs fons per al 8del9: Festa Major, tot depassant els 2.000 euros que demanaven.

 
Arxivat a