Més de 1.200 alumnes visiten l’exposició «Creences i religions»

A través de dues sessions (una a l’aula i l’altra a l’exposició) els alumnes es qüestionen sobre l’impacte de les creences i aprenen a escoltar els altres i a respectar la diversitat

L'exposició parteix de la cita de Joan Estruch: «N’hi ha que creuen que saben i n’hi ha que saben que creuen».
L'exposició parteix de la cita de Joan Estruch: «N’hi ha que creuen que saben i n’hi ha que saben que creuen». | Marc Planagumà.
Redacció
21 de novembre del 2017
Actualitzat a les 9:19h
Més de 1.200 alumnes d’entre sisè de primària i segon de Batxillerat han confirmat la seva assistència a les activitats pedagògiques que s’organitzen al voltant de l’exposició “Creences i religions. Llibertat, diversitat i conflicte”, que es pot visitar fins al 28 de gener al Museu dels Sants.
 
L’activitat –organitzada conjuntament pels Museus d’Olot, el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i l’Institut Municipal d’Eduació i Joventut d’Olot– consisteix en una primera sessió a l’aula i una segona sessió recorrent els diferents espais de la mostra. L’objectiu és que els joves reconeguin i respectin la diversitat de creences, aprenguin a escoltar els altres, analitzin i reflexionin sobre l’impacte de les creences en el dia a dia quotidià, relacionin els continguts de l’exposició amb el món interior de cadascú i adquireixin més coneixements sobre la diversitat de creences per tal d’obtenir una visió més oberta del món.
 
El primer contacte amb els responsables pedagògics de l’exposició és a l’escola. A partir d’una activitat i un joc es distingeix les creences dels coneixements. Es parteix de la cita de Joan Estruch: “N’hi ha que creuen que saben i n’hi ha que saben que creuen”. A la segona sessió, ja al segon pis del Museu dels Sants, s’analitzen els tres àmbits de l’exposició: Silencis, Paraules i Crits. Amb el suport de vídeos, cites i els objectes exposats, cada alumne pot conèixer, aprendre i reflexionar sobre la diversitat de creences. Els responsables els fan preguntes i els proposen dinàmiques específiques en cada àmbit perquè els estudiants puguin reflexionar-hi. Al final de la visita es treballa en grup per posar en comú quins són els valors que ajuden a conviure en la societat.
 
L’activitat pedagògica forma part de l’itinerari dedicat a la diversitat de creences, que des del mes de juny té lloc a Olot. Durant aquests vuit mesos, s’han programat concerts, obres de teatre, xerrades, cinefòrums, visites guiades i hores del conte amb la voluntat de reflexionar sobre el tema.
 
Arxivat a