Solidaritat

Olot cantarà gòspel a favor de Càritas Garrotxa aquest pròxim diumenge

A les sis de la tarda, a l’església del Carme, amb el Cor Gospel Girona i Tam Tam Gospel

per Redacció , Olot, 20 de novembre de 2017 a les 18:36 |
El Cor Gospel de Girona, junt amb Tam Tam Gospel, de Vic, actuaran durant el concert solidari. | Cor Gospel Girona.
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest pròxim diumenge, 25 de novembre, Olot acollirà un concert solidari amb els grups Cor Gospel Girona i Tam Tam Gospel”, a partir de les 6h de la tarda, a l’església del Carme, en una iniciativa que recollirà fons per a Càritas Garrotxa. Les entrades es podran comprar, a partir de les 5 de la tarda, a la mateixa església del Carme.
 

El concert anual a benefici de Càritas és una activitat ja consolidada a la comarca, tant amb grups corals, orquestra o amb grups de gospel. Està  organitzat per voluntaris de Càritas i els dos grups de Gospel hi actuen desinteressadament, així com també la cessió de l’església del Carme, per part dels Pares Carmelites. El preu de l’entrada és de 10€. L’import de les entrades es destinarà íntegrament al desenvolupament dels programes socials que Càritas Garrotxa du a terme.
 

El Cor Gospel Girona és la segona vegada que actua a benefici de Càritas Garrotxa (anys 2016 i 2017), i el grup Tam Tam Gospel és la primera vegada que ho fa. L’any passat es va fer aquest concert, també al novembre, a l’església de l’escola Pia.
 

Cor Gospel Girona
 
Cor Gospel Girona neix el 2004 i des de gener de 2014 està dirigit per Xavier Thió. Els seus concerts fan arribar un gospel tradicional i contemporani, però alhora fresc i viu, amb l’objectiu de fer gaudir el públic i transmetre els valors que aquesta música ofereix.
 
El seu repertori inclou temes de diferents èpoques, des dels espirituals negres clàssics fins a composicions d'autors contemporanis que estan renovant el gènere des de diversos països del món. Principalment es tracta de compositors nord-americans, però també europeus o africans.
Des dels estatuts de l'entitat, el grup es defineix com a cor solidari, fet que el porta a oferir actuacions dedicades a causes altruistes de manera regular durant tot l'any.
 
Cor Gospel Girona és la coral de gospel més antiga de la ciutat de Girona. A més dels seus concerts individuals, ha participat en esdeveniments col·lectius amb altres formacions d'arreu de Catalunya, com la Trobada de Cors Gospel d'Olot o el Festival de Gospel Vall d'Aro, a Santa Cristina d'Aro. També ha actuat, juntament amb altres cors de les comarques gironines, en dues edicions del Musical Participatiu, espectacle per a cors i orquestra organitzat per l'obra social La Caixa.
 
El Cor Gospel Girona està constituït actualment per una setantena de cantaires.

Tam Tam Gospel
 
Tam Tam Gospel va néixer l'any 2001. Surt de la idea d'una mare de l'escola Guillem de Montrodon - St. Miquel dels Sants de Vic, que tenia ganes de cantar gospel. Ho va proposar a l'AMPA i un cop van consolidar un petit grup de 12 persones, varen tirar endavant el projecte. El primer director va ser en Gudi, vinculat al món del jazz.  A partir del primer concert que es va fer, a la festa de final de curs de l'escola, més pares i mares es varen animar a formar-ne part. En Gudi va ser-ne director durant dos anys.
 
Amb la nova directora, la Júlia López, la coral es va ampliar força. També s’hi va incorporar un grup de pares i mares de l'escola Dr. Joaquim Salarich que tenien les mateixes ganes de cantar gospel, i més gent de diferents àmbits i pobles del voltant, atrets pel gospel. Després de tots aquests anys, la coral es va mantenint ferma. Canta a quatre veus, a vegades més, i a capella.

Amb l'entrada de la Júlia, el grup es va animar a gravar un CD. L'any 2007 enregistra "The black's in white". El segon CD arriba l'any 2012, "Between us". L’any 2016 enregistren l’himne de l’OAR de Vic. L’evolució del grup ha sigut positiva, ha anat creixent amb el temps i ha crescut també en  confiança. Això els ha permès apostar per fer cançons amb solistes. També hi ha anat introduint una mica de percussió.
 
La coral fa una mitjana de 12 concerts a l’any. Han cantat en concerts de gospel, al teatre de l’Atlàntida de la ciutat de Vic, en festes privades, casaments, en concerts benèfics com la Marató de sang , Gent gran, Banc d’aliments… Han fet concerts ens pobles de la comarca d’Osona i de les comarques veïnes.
 
La il·lusió de portar les veus de la coral arreu es fer sentir al públic el gust pel gospel i fruir-ne.
 

 

Participació