El Consell d'Infants de la Vall d'en Bas ja funciona de cara al ple de desembre

En aquesta primera edició, els alumnes de 6è han escollit el tema de lleure i esports, i els de 5è, el de medi ambient i natura

Els més menuts de la Vall d'en Bas formen part del Consell d'Infants per a millorar la política municipal.
Els més menuts de la Vall d'en Bas formen part del Consell d'Infants per a millorar la política municipal. | vallbas.cat.
Redacció
20 de novembre del 2017
Actualitzat a les 16:41h
Durant aquest primer trimestre del nou curs 2017-2018, l’Ajuntament de la Vall d’en Bas ha engegat el projecte del Consell dels Infants de la Vall d’en Bas.

És un projecte conjunt entre l’Escola Verntallat i l’Àrea de Joventut i Educació de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas. L’objectiu principal és crear espais de participació i consulta, on l’Ajuntament en pugui extreure propostes reals, però també, que sigui un punt de partida per tal que el món adult tingui en compte als nostres infants com a persones actives, amb criteri i amb visió pròpia per decidir com hauria de ser la Vall d’en Bas i què hauria de fer l’Ajuntament per millorar la vida de les persones que hi viuen.

El projecte el protagonitzen els alumnes de 5è i 6è de primària. El cicle superior de primària, treballa en diverses sessions per a realitzar propostes reals, que siguin aplicables i concretes, a partir d’un tema escollit per l’alumnat. Treballem a partir dinàmiques participatives i de debats, recolzats pel tècnic de joventut i educació i per les tutores dels propis cursos. En aquesta primera edició, els alumnes de 6è han escollit el tema de lleure i esports, i els de 5è, el de medi ambient i natura.

El consell dels infants tindrà el seu punt àlgid en la celebració d’un ple extraordinari el pròxim 19 de desembre a 2/4 de 8 del vespre a la Sala de plens de l’Ajuntament, on els representants dels cursos traslladaran davant el consistori les propostes escollides.
 
Arxivat a