La CUP d'Olot és contrària a atorgar la Medalla de la Ciutat a RCR Arquitectes

Per a a formació anticapitalista no es pot «obviar que algunes de les seves obres a la ciutat han resultat en ocasions poc funcionals» i segons ells «no existeix un consens ciutadà»

Entre d'altres realitzacions de RCR Arquitectes que critica la CUP com a poc funcionals, esmenten la pista d'atletisme dels Tossols.
Entre d'altres realitzacions de RCR Arquitectes que critica la CUP com a poc funcionals, esmenten la pista d'atletisme dels Tossols. | H.Suzuki, E.Pons, M.Checinski, Pep Sau, RCR.
Redacció
20 de novembre del 2017
Actualitzat a les 10:08h
La CUP d'Olot ha emès un comunicat en què es mostra contrària a atorgar la Medalla de la Ciutat a RCR Arquitectes, que tindrà lloc, com ja va informar NacióGarrotxa, el pròxim  dissabte 25 de novembre a les 18:00 h al Teatre Principal d'Olot.

Com ja han expressat en diverses ocasions –fins i tot en el ple municipal–, es mostrem totalment contraris que s’atorgui una distinció d’aquest tipus a l’equip de RCR Arquitectes. "Les medalles de ciutat –afirnem– no han de ser una forma de propaganda de l’equip de govern de torn. Les persones a qui s’atorguen han de generar un consens molt ampli a la societat olotina i, nosaltres creiem, que en aquest cas això no és així".

Els anticapitalistes no neguen les qualitats arquitectòniques i innovadores de les obres de RCR Arquitectes, però tampoc poden "obviar que algunes de les seves obres a la ciutat han resultat en ocasions poc funcionals"i en aquest sentit esmenten la pista d’atletisme del Tossols, el Firalet, "amb tots els problemes que va generar" o el Centre Cívic de Riudaura que manifesten que és "un veritable nyap que a dia d’avui continua tancat i sense previsions de poder-se obrir".

Per tots aquests motius, la CUP Olot ha decidit no participar de l’acte d’atorgament de la Medalla de la Ciutat d’Olot a l’equip d’arquitectes RCR, "perquè no existeix un consens ciutadà en aquest sentit".

Precisament, aquest pròxim dimecres, 21 de novembre, a les vuit del vespre, l'arquitecta de RCR, Carme Pigem, farà una conferència a la Salle Henry Le Bœuf, a Brussel·les (Bèlgica).
Arxivat a