L'Esbart Marboleny de les Preses se suma diumenge a «Ballem per ser lliures»

Una trentena d’esbarts i grups de dansa d’arrel tradicional ballaran aquest diumenge a diverses poblacions del país "per reivindicar l'alliberament dels presos polítics i el retorn del Govern legítim a l'exili", entre ells el conseller de Cultura, Lluís Puig

La iniciativa dels dansaires d'arrel tradicional es va presentar el passat dia 11 al Teatre Nacional de Catalunya.
La iniciativa dels dansaires d'arrel tradicional es va presentar el passat dia 11 al Teatre Nacional de Catalunya. | @ballemperserlliures
17 de novembre del 2017
Actualitzat a les 18:50h
Ballem per ser lliures és una iniciativa creada amb la intenció de fer bellugar el món de la dansa i fer accions per reivindicar la democràcia, la llibertat i els valors que fan possible la convivència, sobretot, reivindicar l'alliberament dels presos polítics i el retorn del nostre Govern legítim a l'exili (entre els quals hi ha el conseller de Cultura, Lluís Puig). La iniciativa es va presentar el passat dissabte dia 11 al Teatre Nacional de Catalunya.

Aquest diumenge, 19 de novembre, en el mateix moment i en moltes poblacions del país, des de la iniciativa Ballem per ser lliures, perquè Catalunya balli, que tothom balli "per ser lliures i expressar-nos amb llibertat". A les Preses, l'Esbart Marboleny ballarà a la plaça Major a les 12:00 h.

Ballem per ser lliures és el col·lectiu de la gent de la dansa catalana d’arrel, de la cultura catalana i, en definitiva, de tot aquell per a qui la dansa és una manera de viure i de sentir.

Després dels esdeveniments que han passat darrerament a Catalunya, creuen que "cal bellugar-se per defensar i mantenir viva la nostra cultura nacional i cal alçar la veu contra els atacs i injustícies que estem patint com a poble i com a ciutadans lliures d’aquest país".

Des d'aquest iniciativa es vol reivindicar i defensar els drets humans i nacionals de Catalunya i per això diuen que "hem de continuar treballant en el nostre àmbit de la cultura i la dansa; hem de bellugar-nos: hem de ballar i fer ballar".

Compten amb la participació de molts grups de dansa catalana d’arreu del país i ballaran i faran ballar tothom que hi vagi i s’animi a participar. Es tracta, segons els organitzadors, d'omplir les places, els carrers, els parcs..., "enviant un missatge de qui som com a poble i que som un país que ballem i ballem per ser lliures".
 
Activitats confirmades per aquest diumenge 19 de novembre

-    Sant Cugat del Vallès - Plaça de la Vila - 12 h. Esbart Sant Cugat i Grup Mediterrània
-    Granollers - Plaça Porxada - 12h. Esbart Dansaire de Granollers
-    Castellterçol - Plaça Vella - 12h. Esbart Rosa d’Abril
-    Les Preses - Plaça Major - 12 h. Esbart Marboleny
-    Manresa - Plaça Major - 12h. Esbart Dansaire Santvicentí, Esbart Dansaires Manresans, Esbart Manresà, Esbart Vila de Sallent i Grup de dansa Cor de Catalunya.
-    Berga - Passeig de la Indústria - 12h. Esbart Dansaire Queralt
-    Blanes - Passeig de mar, al monument al sardanista – 12h. Esbart Joaquim Ruyra
-    Torrelles del Llobregat - Plaça de l’Ajuntament - 12h
-    Arenys de Munt – Plaça de l’Església - 12h - Esbart Dansaire del Centre Moral d’Arenys de Munt
-    Gelida - Pati Escola Montcau - 12h. Esbart Rocasagna
-    Barcelona - Plaça d’Elx (La Sagrera) - 12.30h Esbart dansaire Renaixença amb el grup instrumental Bastoners del Poble-Sec i grallers.
-    Barcelona - Fossar del Parc del Clot – 13.00h Esbart Maragall, Esbart Sant Martí, Esbart Ciutat Comtal, Esbart Sant Jordi, Esbart Joventut Nostra, Esbart Català de Dansaires, Esbart Gaudí, Ballets de Catalunya, Esbart Brugués.
-    Rubí – Pl.de Catalunya – 11.30h – Esbart Dansaire de Rubí – Foment de la Sardana de Rubí – Cobla Ciutat de Girona

Per a més informació: [email protected].
 


 
Arxivat a