VÍDEOS Vora cinc-centes persones es concentren a Olot per la llibertat dels Jordis

Els Músics per la Llibertat han interpretat «El cant dels ocells», «L'estaca» i «Els segadors» | Un impressionant minut de silenci ha omplert de dignitat el Firalet

Els concentrats a Olot han oscil·lat del silenci sepulcrar a l'esclat del cant de «L'estaca».
Els concentrats a Olot han oscil·lat del silenci sepulcrar a l'esclat del cant de «L'estaca». | Xavier Borràs.
16 de novembre del 2017
Actualitzat a les 21:02h

Vora cinc-centes persones s'han concentrat avui davant de l'Ajuntament d'Olot, al Firalet, seguint la crida de de l'ANC Olot, juntament amb Òmnium Garrotxa i l'ADL Garrotxa (CDR), per exigir la llibertat de Jordi Sànchex (ANC) i Jordi Cuixart (Òmnium), a la mateixa hora que actes similars es feien arreu dels municipis de Catalunya.
 

Tot i el fred intens que ja senyoreja la Garrotxa, fins a 500 persones s'han concentrat avui a Olot. Foto: Xavier Borràs.


L'acte s'ha iniciat amb la interpretació, per part dels Músics per la Llibertat, d'El cant dels ocells; seguidament, després d'un breu parlament de benvinguda, s'ha fet un extraordinari minut de silenci, expressió viva de l'anhel de llibertat per als empresonats. Després de la lectura del manifest conjunt, s'ha procedit a interpretar L'estaca, de Lluís Llach –que ha corejat tothom–, i, finalment, s'ha cantat l'hime nacional, Els segadors.

Al final de l'acte s'ha informat que cap a la concentració del dia 7 de desembre a Brussel·les queden molt poques places d'entre els dos autocars que s'han contractat.