VÍDEO «Ets meva», un curt de Manel Fortis que denuncia la violència de gènere

S’estrenarà, coincidint amb la setmana del Dia Internacional contra la violència de gènere, el pròxim dimecres, 22 de novembre, al programa "Pros i Contres" d'Olot Televisió, que l'ha produït

El treball audiovisual s’ha rodat a Olot i ha comptat amb la participació d’actors i actrius que hi han treballat de forma altruista.
El treball audiovisual s’ha rodat a Olot i ha comptat amb la participació d’actors i actrius que hi han treballat de forma altruista. | @olotelevisio
Redacció
16 de novembre del 2017
Actualitzat a les 17:41h


Coincidint amb la setmana del Dia Internacional contra la violència de gènere, l’escriptor olotí Manel Fortis i Olot Televisió s’uneixen per produir un curtmetratge que denuncia la violència domèstica.

El treball audiovisual s’ha rodat a Olot i ha comptat amb la participació d’actors i actrius que, d’una manera totalment voluntària i altruista, han col·laborat per fer possible el projecte: Ferriol Costa, Naia Isorna, Gabriela T. Balan, David Sas i Dolors Fortis.
 
El curtmetratge, titulat Ets meva, se situa als anys noranta i parteix de la relació de parella entre dos joves olotins. La història fa un salt en el temps per situar-nos en la mateixa relació, que s’ha malmès i degradat amb els pas dels anys fins a ultrapassar tots els límits. El protagonista és, primer, un jove controlador i, després, un home masclista i violent.
 
La violència domèstica és una xacra social que continua afectant moltes persones. Els mitjans de comunicació també tenen la responsabilitat de contribuir en la construcció de models socials justos i igualitaris. L’objectiu del projecte és, igualment, abordar la violència masclista des d’una perspectiva juvenil.
 
El curtmetratge s’estrenarà el pròxim dimecres, 22 de novembre, al programa ‘Pros i Contres’ (15.00, 20.30 i 23.00), que dirigeix i presenta Aobert Brossa, i comptarà amb entrevistes al director i escriptor del curt, Manel Fortis; Catalina Sellas, presidenta de l’Associació de Dones Alba de la Garrotxa i l’advocada Francesca Blanch.

Una de les escenes del curtmetratge al Parc Nou d'Olot. Foto: Gabriel T. Balan