Lluèrnia convoca tothom a la plaça Major d'Olot per encendre la flama de la dignitat

Tot i haver suspès la festa del foc i de la llum, els organitzadors volen que tots els olotins s'hi apleguin a 2/4 de 8 del vespre «en senyal de protesta per la repressió que estem patint i per exigir l’alliberament d’aquells que són injustament a la presó»

L'acció d'avui a Olot del Lluèrnia suspès té l'objectiu d'encendre la flama dels olotins i dels garrotxins per la dignitat.
L'acció d'avui a Olot del Lluèrnia suspès té l'objectiu d'encendre la flama dels olotins i dels garrotxins per la dignitat. | Lluèrnia 2017.
10 de novembre del 2017
Actualitzat a les 15:42h
La situació política que viu el nostre país ha obligat a la suspensió de l’edició d’enguany del Lluèrniatal com ja va informar NacióGarrotxa–, per tal de facilitar l’assistència a la gran manifestació convocada per Omnium Cultural i l’ANC aquest dissabte.

Per demostrar la dignitat dels olotins i dels garrotxins com a ciutadans lliures, per exigir la llibertat dels presos polítics, per reclamar l’anulació de les mesures repressives contra els nostre Govern i Parlament legítims i democràtics, avui s'encendran els carrers de la ciutat.

Lluèrnia, doncs, fa una crida a participar d'una gran acció col·lectiva i després que cadascú s'endugui la flama a casa seva. "Que tothom pugui veure la llum del nostre compromís", sentencien.

La ciutat pretén encendre centenars d’espelmes en una manifestació pacífica a favor de la llibertat dels consellers i els Jordis. L’organització del Festival Lluèrnia ha convocat la ciutadania a 2/4 de 8 a la plaça Major per anar fins al Firal, on es pretén crear una catifa d’espelmes.

Després de la suspensió del Festival, l’organització va optar per il·luminar més que mai la ciutat amb una protesta pacífica. 50 espelmes s’encendran aquest vespre a la plaça Major simulant les 50 instal·lacions que s’haurien pogut veure en el Festival. Després s’anirà a peu fins al Firal per estendre-hi una catifa d’espelmes en protesta per l’empresonament dels consellers i els Jordis.
 

El model d'espelmes que s'encendrà avui a la plaça Major i al Firal d'Olot. Foto: Lluèrnia 2017


I espelmes als balcons

Al Firal es llegirà un manifest i es clourà l’acte amb una actuació musical. L’organització demana que, un cop acabada la protesta, tothom reculli la seva espelma i la col·loqui al balcó de casa seva. D’aquesta manera la flama del Lluèrnia es podrà veure aquest 2017 i serà, igualment, un reclam per la dignitat del poble català.

La capçalera de la manifestació i la catifa d’espelmes anirà a càrrec dels alumnes de les escoles d’Olot i de la comarca que han participat en un taller d’espelmes durant el curs. Davant de l'església de Sant Esteve s'hi projectarà un vídeo editat pel Col·lectiu d’Artistes de la Garrotxa.