Bicicletada

VoltOlot 2017: escoles d’Olot i les Preses connectades amb bicicletes

Els alumnes de primària de l’escola Bisaroques i Escola han pres part d’aquest recorregut per Olot que també ha comptat, com a novetat, amb la participació dels escolars de La Bòbila de Les Preses

per Redacció, 10 de novembre de 2017 a les 14:43 |
Aquest divendres 10 de novembre han estat els centres de primària els que han anat amb bicicleta per la ciutat. | @olotuit.
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Voltolot és una activitat educativa que tot recorrent els carrers de la ciutat vol visualitzar l’ús de la bicicleta. El passat 25 d’octubre, 100 alumnes del projecte Escoles Verdes de secundària acompanyats per professores i professores i pels estudiants del cicle formatiu en activitats físiques i esportives de l’Escola Pia, van fer un recorregut extens per diferents barris de la ciutat. Des de l’Institut La Garrotxa fins a l’Escola Pia i després des de l’Escola Pia fins al Bosc de la Coma, els nois i nois van pedalar per anar-se trobant d’un centre a l’altre.
 

Aquest divendres 10 de novembre han estat els centres de primària els que han anat amb bicicleta per la ciutat. Els alumnes de l’escola Bisaroques i Escola han pres part d’aquest recorregut per Olot que també ha comptat, com a novetat, amb la  participació dels escolars de La Bòbila de Les Preses. El Voltolot té un doble objectiu. Per una banda fer una activitat físico-educativa amb els alumnes de les Escoles Verdes de la Ciutat per promocionar l’ús de la bicicleta als centres educatius i per altra banda aprofitar l’ocasió per tal de publicitar i animar a la ciutadania en general a utilitzar aquest mitjà de transport en els trasllats curts per la ciutat.
 

És un acte transversal organitzat per la Policia Municipal, l’Àrea d’Esports i Lleure d’Olot, el Programa d’Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya (gestionat per l’empresa TOSCA a les comarques gironines), el Cicle Formatiu de Grau Mig de Conducció d’activitats en el medi natural de l’Escola Pia, l’empresa Fun Track Garrotxa, l’Institut Municipal d’Educació i Joventut (IME) i les Escoles Verdes de la Garrotxa.
 

Els nois i noies que participen en el projecte reben una sessió de formació per part dels Serveis Educatius de la Policia Municipal. Foto: @olotuit.


L’activitat comença quan els alumnes d’una escola o institut fan un recorregut pel seu barri organitzant una mena de volta ciclista, però sense presses ni competicions, i acaba quan s’arriba a la següent escola o institut on els joves fan una activitat conjunta i  deixen les bicicletes als nois i noies d’aquell centre perquè puguin fer la seva ruta i retornen a peu al seu centre.
 
Des de l’organització es demana disculpes a tots els veïns si en algun moment la corrua de bicicletes altera per uns moments la tranquil·litat del barri ja que es pretén sobretot cridar l’atenció per fer saber el lema de l’acció: “Si jo puc, tu també- Agafa la bici!”
 
Tot i els canvis que convindrien a la ciutat per poder anar arreu amb bici, l’acció vol promoure que entre tots podem fer que la circulació sigui més tranqui-la i tinguem una ciutat més sostenible en tots els sentits.
 
A banda de l’acció puntal pels carrers de la ciutat els nois i noies que participen en el projecte reben una sessió de formació per part dels Serveis Educatius de la Policia Municipal i també indicacions, més tècniques, dels monitors i monitores del Cicle Formatiu de l’Escola Pia per fer un bon ús de la bicicleta.
 

 

Participació