ERC d'Olot proposa un front comú entre els partits lleials a la República

Després de trencament amb el PSC anunciat aquest matí, han fet arribar una proposta de trobada demà mateix als portaveus del PDeCAT, Demòcrates i la CUP per debatre la possibilitat d'un govern de concentració | La CUP "valora i recolza el pas" que finalment ha fet fora els socialistes

Anna Barnadas, d'ERC d'Olot, aquest migdia a la seu del partit junt amb la resta de regidors.
Anna Barnadas, d'ERC d'Olot, aquest migdia a la seu del partit junt amb la resta de regidors. | Martí Albesa.
09 de novembre del 2017
Actualitzat a les 16:05h
"El PDeCAT d'Olot ha fet el pas… Ara és el moment de prendre decisions i de mullar-nos tots" afirmen des d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), que han presentat la seva posició aquest migdia en roda de premsa a la seu del partit –amb la portaveu del grup municipi, Anna Barnadas, al capdavant–, després de conèixer l'anunci del trencament del pacte de govern amb el PSC que ha fet el batlle d'Olot Josep M. Corominas aquest matí.

Des d'ERC els tornen a oferir mà estesa per a construir un front comú entre tots els regidors lleials a la República Catalana del ple de l'Ajuntament. D'aquesta manera, Esquerra ha volgut reiterar el compromís públic per a garantir la governabilitat de la ciutat. En aquests sentit, proposen que es formi un govern de concentració del PDeCAT, Demòcrates, la CUP i ERC per a "defensar millor la nova república i les nostres institucions".
 
A ERC Olot els hauria agradat més que des del mateix dia de l'empresonament dels Jordis el PDeCAT no hagués continuat amb el pacte de govern amb el PSC, "partit còmplice i col·laborador necessari d'aquest bogeria opressora i violenta". Però des de l'empresonament dels membres del nostre Govern, amb companys del PDeCAT, "enteníem que aquest pacte no tenia cap sentit ni justificació; molts olotins tampoc no ho entenien i així ens ho havien fet saber aquests dies", ha dit Barnadas. "Aquesta demanda –ha afegit– no tenia res a veure amb la feina que han fet el regidors del PSC des del govern de la ciutat i que agraïm i valorem. Volem que quedi clar."

Esquerra, en tot cas, garanteix el compromís per a la governabilitat de la ciutat i per això proposen aquest govern de concentració entre el PDeCAT, Demòcrates, la CUP i ERC. Ara el més urgent "és assegurar el funcionament del dia a dia de l'Ajuntament i entenem que aquesta negociació ha de ser ràpida". Per això aquest mati ja han fet arribar als portaveus dels partits esmentats una proposta de trobada per a demà mateix, divendres, i així poder debatre aquesta possibilitat.
 
La CUP valora i recolza el pas fet pel PDeCAT

Des de la CUP Olot han emès un comunicat en què afirmen que ja fa molts mesos que demanaven que es trenqués aquest pacte. "Un partit sobiranista com el PDeCAT no podia governar amb el PSC", que, recorden, ha donat suport a l’aplicació del 155 contra el govern legítim de Catalunya, fet que ha provocat l’empresonament i l’exili del govern català democràticament escollit.

Malgrat tot, valoren i recolzen el pas que finalment ha donat el PDECAT d’Olot. En aquest nou escenari, la CUP decidirà en assemblea quin serà el seu paper, "sense renunciar al mandat de recolzar tot allò que fa referència a la construcció i defensa de la República catalana, tot mantenint l’oposició que sempre hem mostrat a les polítiques de retallades i que van en detriment dels drets socials".

 
Arxivat a